Alles over outplacement

20.4.2016 | 10:41

Anciënniteit 

Wat is Anciënniteit 

De anciënniteit betekenis is de periode dat u verbonden bent aan een bepaalde bedrijf. Uw anciënniteit speelt een bepalende rol in onder meer het bepalen van uw loon, reces, rechten, plichten,… Het komt veelvuldig voor dat een hogere anciënniteit (een langere verbintenis aan de werkgever) aaneengehecht is aan een hoger loon. Werkgevers belonen werknemers die trouw zijn aan het bedrijf, de onderneming, de instelling,…

Collectief dienstbeëindiging

10 werknemers van een onderneming die meer daarop 20 werknemers heeft en minder daarna 100 werknemers binnen een kalender jaar tewerkgesteld zijn.

30 werknemers van een organisatie waar dat kalenderjaar op zijn minst 300 werknemers zijn tewerkgesteld

Wat is Collectief dienstbeëindiging? Helaas komt collectief dienstbeëindiging steeds vaker voor maar wat is het nou eigenlijk. Er is sprake van collectief ontslag als legio werknemers binnen 60 dagen worden ontslagen en:

Het procesverloop

Je bent net ontslagen door uw personeel en dat kan zwaar vallen voor een werknemer. Daarom moet je ook als eerste het ontslag verwerk en uiteenzetting beuren. Daarnaast wordt er met u tezamen gekeken wat uw rechten en plichten zijn op dit moment en wordt uw situatie op dit moment glashelder uitgedacht.

Alle verlangen en behoeftes zijn nu glashelder, je hebt je perfect georiënteerd op het specialisatie waar je werkend wilt zijn. Dit kan een andere specialisme zijn of nog steeds idem. In dit deel van het traject staat hulp bij sollicitatie centraal. Je leert om efficiënt te solliciteren want je exact weer wat je competenties zijn, wat je echt wilt en hoe je wilt doorgroeien. Na de sollicitatie procedure en kun je aan de slag bij je kersverse beroep. Tezamen met jou zorgt outplacement ervoor dat jij weer vief richting je kersverse functie gaat.

Persoonlijke groei

Na het verwerk van het dienstbeëindiging is het van urgentie om voorts te gaan en te bekijken wat je behoeftes zijn en wat je zoekt in een nieuwe job. Wat kan ik? Wat wil ik? Wat durf ik? Dat zijn de centrale vragen die horen bij persoonlijke groei. Andere hulpmiddelen kunnen hier daarnaast van uitvoering zijn. Bijvoorbeeld een opleiding of cursus die je wilt volgen in het vakgebied waar jij werkzaam wilt zijn over een tijdje.

Hulp bij solliciteren

Nieuwe eenheidsstatuut

 ontslagbrief opzegtermijn

Wat is er veranderd?

Het kersverse eenheidsstatuut is een statuut dat is geaccepteerd door de ministerraad. Dit statuut is van kracht sinds één januari 2014. Hierin staan de bestaande opzeggingstermijnen en ontslagregels. Dit geldt voor zowel arbeiders als bedienden. Het verschil tussen beide kanten wordt verkleind. De kanten groeien zo meer richting elkaar toe. Al jarenlang maakt het Belgische arbeidsrecht een flink onderscheid te midden van werkenden en bedienden. Deze kanten hadden aparte statuten die ver uit elkaar lagen en en flinke variëren hadden. Dit verschil wordt verkleind en soms zelfs weggewerkt door het kersverse eenheidsstatuut dat van kracht is sinds één januari 2014. Het eenheidsstatuut is er voor alle Belgische arbeiders en bedienden. Daarnaast is het voor zowel werkgevers als personeelslid zeer handig om op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen. Alle informatie is te vinden binnen het eenheidsstatuut.

Wat is outplacement?

Door middel van outplacement wordt een personeel richting een nieuwe baan Helpt na ontslag. Outplacement werd meer daarna 30 jaargang geleden ontworpen binnen Amerika En hierna kwam het over gewaaid richting Nederland, België en meer en meer Europese landen. Ondertussen is Outplacement niet meer weg te denken uit het huidige stelsel. Als je ontslagen wordt daarna kan je een outplacement traject ingaan en die gaat als volgt: Verwerken van het ontslag, Het achterhalen van wensen en competenties en sollicitatie begeleiding.

Waarom outplacement

Er komen situaties voor waar een werkgever en personeel niet meer gezamenlijk overweg kunnen. Dit kan zijn om de band tussen de werkgever en werknemer niet perfect is of als er geen vertrouwen meer is. Het kan daarnaast zijn dat het organisatie faillissement gaat en dat de personeelslid of meerdere weeknemers zonder arbeid komen te zitten. Ook bezuinigingen horen bij dit, daarnaast wel collectief ontslag genoemd.

In welke gevallen heb ik recht op outplacement?

Om recht te bezitten op outplacement moet je tenminste 45 jaargang oud zijn en werken binnen een privé sector op het moment dat je wordt ontslagen. Al heb je de oudedagsvoorziening gerechtigde ouderdom bereikt daarop heb je geen recht meer op outplacement.Wanneer je gemiddelde wekelijkse arbeidsduur minder dan de helft bedraagt van een voltijdse personeel In welke gevallen je na je dienstbeëindiging wel een volkomen uitkeringsgerechtigde werkloze zou worden, maar niet te bereiken moet zijn voor de arbeidsmarkt.

Comments are closed