Re Mixx
Image default
Entertainment

De onderbelichte wereld van DJ duo’s

Veel mensen denken bij een DJ slechts aan degene die achter de tafel lekker plaatjes zit te draaien in één of meerdere genres. De DJ is belangrijk voor de avond, moet goed kunnen draaien en zonder DJ is het feest helemaal nergens. Dit zie je bijvoorbeeld vaak terug bij het stappen, feestjes en ook bijvoorbeeld de klassieke radio-DJ. Wat je alleen niet vaak ziet, op de radio na dan, zijn DJ duo’s, en specifiek genomen waar er eigenlijk maar één van de twee aan het draaien slaat.

Want wat doet de tweede dan, naast er een beetje omheen hangen? Nou, dat kan van alles zijn! Wat een steeds bekender fenomeen wordt, is het combineren van muzikanten met een DJ om gezamenlijk er een groot spektakel van te maken. Neem nou bijvoorbeeld de hits van Bakermat, waar de relaxte beats met een saxofoon je zomerdag helemaal compleet maken. Bij Bakermat is de saxofonist in de nummers verwerkt, maar het is alleen maar spectaculairder als de saxofonist live met de DJ mee gaat spelen. Zo krijgt een optreden een extra dimensie en brengt het ook een goede visuele toevoeging tot het podium.

Wat voor duo’s zijn er nog meer?

Maar bij saxofonisten blijft het niet, in deze dagen wordt het steeds populairder en lenen veel verschillende artiesten zich voor zo’n combinatie. Denk hierbij aan percussionisten, zangers, violisten, gitaristen en trompetten. Je kan het zo gek nog niet bedenken of het valt wel te regelen voor op een leuk feestje. Bedenk een zo gek mogelijke instrumentencombinatie en het blijft een interessante optie om de DJ en het feest net dat extra beetje shine te geven.

Misschien speel jij wel een instrument of ben je DJ en denk je van: “hé, dat wil ik ook combineren tot een DJ-duo act.” Dat moet zeker mogelijk zijn! Ik zou zeggen, zoek een bekende die de andere helft van je duo goed zou aanvullen en ga eens wat spelen, wie weet worden jullie wel de nieuwe hit van 2021.