Het bewerken van brons in de bronsgieterij

29.3.2018 | 08:48

Met patineren in een bronsgieterij roest het brons extra snel, wat zorgt voor een mooi effect. Warmte, tijd en zuren zijn hierbij belangrijk. Met patineren ontstaan er door het natuurlijke proces verschillende kleuren in het brons. Denk hierbij aan de kleuren groen en zwart. Wit, blauw en roestkleur zijn niet-natuurlijke kleuren. Om een egale structuur te krijgen, wordt het kunstbeeld door een zuurbad of door het stralen met een straalmiddel behandeld. De giethuid verdwijnt en er ontstaat een nieuwe textuur. Patineren geeft uw beeld dus een nieuwe look. Aan u of u bij Atelier 80 voor patineren of een andere afwerkingstechniek kiest.

Kom langs bij de bronsgieterij in Dreumel

Heeft u als kunstenaar een bronzen beeld ontworpen, en wilt u dit laten maken? Atelier 80 in Dreumel helpt u graag verder. Dit atelier is van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur geopend. In het weekend is de bronsgieterij gesloten. Bent u benieuwd welke kunstenaars hier hun beelden hebben vervaardigd? Neem gerust eens een kijkje op de website van deze bronsgieterij. Zoals u kunt zien, is er van alles mogelijk. Van standbeelden tot artistieke kunstwerken en van grote beelden voor buiten tot kleine beeldjes voor in een interieur. Geef uw idee vorm en sta versteld van het resultaat.

Een professionele bronsgieterij voor het gieten van beelden

Heeft u een bepaald kunstwerk in gedachten? Bij Atelier 80 worden uw ideeën werkelijkheid. De kunstenaars van Atelier 80 hebben meer dan 20 jaar ervaring, zodat ze uw idee of ontwerp goed kunnen vormgeven. Uiteraard bent u altijd verzekerd van kwalitatief hoogwaardig gietwerk. De medewerkers van deze bronsgieterij houden u continu op de hoogte van de voortgang. Omdat alles op een ambachtelijke wijze vervaardigd wordt, kunt u kleine aanpassingen doorgeven. Zo weet u zeker dat het eindresultaat te allen tijde aan uw wensen voldoet.

Comments are closed