Laat uw ontslagvergoeding berekenen en kom niet bedrogen uit!

20.1.2017 | 15:34

U bent samen met uw werkgever tot een overeenkomst gekomen met de beëindiging van uw overeenkomst, laat dan iemand uw ontslagvergoeding berekenen. Daarbij is het echter wel belangrijk op te letten dat u dit op de juiste manier doet. Stemt u te snel in met het ontslag of oordeelt het UWV-Werkbedrijf dat u zelf het initiatief heeft genomen voor het ontslag, dan verliest u uw recht op een WW-uitkering. Het is daarom ook altijd verstandig om bij zaken omtrent het omslag een juridisch adviesbureau in te schakelen voor hulp. Een juridisch adviesbureau weet de exacte regels omtrent het ontslag met wederzijds goedvinden en kan u bijvoorbeeld ook helpen bij aanvullende diensten, zoals het controleren van uw overeenkomst en het berekenen van uw ontslagvergoeding.

Advies van arbeidsjurist bij ontslag met wederzijds goedvinden

U bent op straat gezet door uw werkgever, u wilt natuurlijk niet achter alles grijpen, laat dan iemand uw ontslagvergoeding berekenen. Een jurist zorgt ervoor dat u alles krijgt waarop u recht heeft. Belangrijk is het echter wel een duidelijk document op te stellen met de afspraken die u en uw werkgever hebben gemaakt. Als u verstandig bent, vraagt u daar hulp bij van een arbeidsjurist. Die kan u adviseren over onjuistheden in het contract of uw ontslagvergoeding berekenen. Wellicht is uw ontslagvergoeding niet juist berekend en heeft u recht op meer. Bent u ambtenaar of werkt u in het onderwijs? Ook dan kunt u terecht bij een juridisch adviesbureau om u te laten adviseren en bijstaan in het ontslagproces.

Ontslagvergoeding laten berekenen door onafhankelijk juridisch specialist

Een ontslagvergoeding berekenen is niet zo moeilijk als het lijkt. Met de hulp van een ervaren jurist is dit slechts een kwestie van een paar uur om te bekijken waarop u allemaal recht heeft! De ontslagvergoeding kunt u zien als een compensatie om toekomstig inkomensverlies op te vangen. Krijgt u een transitievergoeding, dan is dat vooral bedoeld om een nieuwe baan te vinden. Voor het verkrijgen van die vergoedingen moet u wel wat kennis hebben van het arbeidsrecht. Omdat er bij ontslag al veel op u af komt, is het verstandig een arbeidsjurist in te schakelen, ook voor het berekenen van de ontslagvergoeding. Deze jurist kan de juiste argumenten aanvoeren en weet precies wat uw rechten zijn.

Comments are closed