Lange levensduur van gereedschappen waarborgen met gebruik van industriële stofzuigers

22.12.2016 | 11:24

Bijna nergens valt zoveel stof als in ruimtes waarin wordt gebouwd. Ook daarin is het belangrijk goed schoon te maken, bijvoorbeeld met industriële stofzuigers. En het is belangrijk om gereedschappen in de bouw schoon te houden. Zo verliezen ze hun werking niet en kunnen ze nog lang meegaan. Dit kan met industriële stofzuigers, die speciaal gemaakt zijn voor de bouw. Deze industriële stofzuigers zijn betrouwbaar en duurzaam en kunnen gebruikt worden onder zeer zware omstandigheden. Er kan bijvoorbeeld stof en vuil in grote hoeveelheden opgeveegd worden. Bijvoorbeeld handig als laatste schoonmaal van een bouwproject, om de omgeving geheel schoon en stofvrij op te kunnen leveren. Industriële stofzuigers zijn dan de perfecte oplossing voor in de bouw.

Industriële stofzuigers voor het opzuigen van gevaarlijk stof

Een huis-tuin-en-keuken stofzuiger is niet veilig genoeg voor sectoren die werken met gevaarlijke stoffen. Dan heeft u echt industriële stofzuigers nodig. In diverse gevallen komt het voor dat er regelmatig gevaarlijke stoffen opgezogen moeten worden. Het is dan belangrijk om gebruik te maken van industriële stofzuigers met speciale HEPA- en ULPA-filters. Deze bieden hoge en ultrahoge efficiëntie en zijn gecertificeerd in overeenstemming met de strenge EN 1822-1 norm. Deze filters kunnen alle potentieel gevaarlijke stofconcentraties aan. Er zijn namelijk drie stofklassen die geïdentificeerd worden als een gezondheidsrisico. Laag risico, medium risico, en hoog risico. Het is belangrijk om de industriële stofzuigers te kiezen die passen bij de aanwezige stofconcentraties.

Explosie beveiligde industriële stofzuigers

In industrieën waarin regelmatig gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen, is het van groot belang veilige materialen te gebruiken om die stoffen op te ruimen. Industriële stofzuigers die beveiligd zijn tegen eventuele explosies bijvoorbeeld Als er ontbrandbare stoffen opgezogen moeten worden, dan kan dit van belang zijn. Bij ontbrandbare stoffen moet gedacht worden aan stof van textiel, plastics, steenkool, lichte metalen, diervoeders, suiker, zetmeel, bloem en granen. Wanneer de concentratie van deze stoffen, gemengd met lucht, hoog genoeg is, kan een ontstekingsbron een explosie veroorzaken. Met de juiste industriële stofzuigers, die dus beveiligd zijn tegen explosies, kunnen dit soort taferelen voorkomen worden. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zodat er altijd een stofzuiger is die perfect in uw branche past.

Comments are closed