Lekker zeg, een Tomahawk steak, maar wat doe je ermee?

8.12.2016 | 10:38

Misschien ben je de Tomahawk steak al wel eens tegen gekomen als je online een voordelig BBQ pakket wilt bestellen. Deze steak is vaak makkelijker te bereiden dan u misschien denkt. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijke flank steak met rode en groene chimichurri. Deze is heerlijk om te grillen en perfect in combinatie met chimichurri; een verse saus op basis van olijfolie. Het is een authentiek Argentijns recept. Hou je van pittig? Maak dan eens de gegrilde pittige flat iron steak. Het is een heerlijke steak van Black Angus vlees. Naast dat het maken van een Tomahawk steak niet lastig is als je het recept goed volgt, is het ook niet moeilijk om heerlijk malse spareribs te maken. Iedereen kan het! Wil je echt een complete barbecue verzorgen om deze verschillende recepten uit te proberen, dan is het verstandig om een BBQ pakket te bestellen.

Angus vlees: uitzonderlijke kwaliteit

Angus runderen staan bekend om hun hoogwaardige vlees. En met een goed stuk Angus vlees op de barbecue maak je jou feestje net even wat specialer. Er zijn zwarte Angus-runderen (Black Angus) en rode runderen (Red Angus). Je vindt Angus vlees in veel restaurants terug door de hoogwaardige kwaliteit. Het staat ook erg bekend door de “marmering” van het vlees. Dit zijn dunne lijntjes vet die door het vlees heen lopen. Deze lijntjes houden de smaak vast. Angus vlees bereiden op de barbecue is heerlijk. Het is echter wel net zo lekker om tijdens een barbecue wat af te wisselen. Het is daarom aan te raden om een compleet BBQ pakket te regelen met niet alleen Angus vlees, maar bijvoorbeeld ook met een heerlijke Tomahawk steak of malse spareribs.

Bereid de lekkerste spareribs op de barbecue

Je kunt spareribs voordelig kopen en ze zijn ook nog eens heel makkelijk te bereiden in een lekkere marinade. Geen wonder dat de sparerib al jarenlang vaste gast is bij barbecues. Spareribs bereiden begint met een goede voorbereiding. Eerst moeten de ribs afgespoeld worden en is het belangrijk om al het overtollige vet te verwijderen. Het is daarnaast ook erg belangrijk om het vliesje goed te verwijderen. Alles valt of staat vervolgens natuurlijk met de marinade! Spareribs leg je niet zonder kruiden of marinade op de barbecue. Maak bijvoorbeeld pittige spareribs, of juist zoete. Of ga voor een heerlijke balsamico marinade. Dit geldt natuurlijk ook voor andere stukken vlees, zoals een Tomahawk steak. Een stuk Angus vlees of een heerlijke steak leg je niet op de barbecue zonder dat deze goed gemarineerd is. Met een heel BBQ pakket is alles al lekker gemarineerd en hoef je dat zelf niet meer te doen, ook erg handig.

http://beefensteak.nl/

Comments are closed