Schakelknoppen voor thuis

27.10.2016 | 09:08

Welke schakelknop kan ik het beste afnemen?
Wanneer jij op zoek bent naar schakelaars voor in huis, dan wil je natuurlijk werken met het beste merk. Dit doe je door de merken met elkaar te compareren. Op internet zijn veel vergelijkingen te ontdekken, doch wat is hiervan een goede samenvatting? Welke schakelknoppen kun je correct benutten, beschikken een goede bekwaamheid, doch ook een fijne hanteerbaarheid? Welke lichtknoppen moet ik zodoende hebben? Voor de thuisklusser en doe-het-zelver is het van betekenis om te begrijpen welke schakelaar zij adequaat kan gebruiken in huis. Daarom hieronder beknopt toegelicht waar je bij een schakelaar op moet passen.

Hoe installeer ik een simpele schakelknop?
Een normale schakelknop wordt gekoppeld met evenals de stroom en de lamp aan de hand van twee kabels. Dit zijn meestal de rode en blauwe draad vanaf de voedingsbron tot de lichtknop, vanaf de schakelknop tot de lamp zijn dit menigmaal de zwarte en blauwe kabel. Mits deze aan hun eigen kleur gekoppeld worden, heb je in principe al een lichtknop aangebracht. Het is dus geen onaangenaam karweitje. Je kunt een goede schakelknop vanzelfsprekend identificeren aan het gemak om deze te plaatsen. Indien jij in het doosje alreeds ziet dat er meer dan 4 kabels zijn, dan kun jij er vanuit gaan dat het sneller kan. Kijk daarna natuurlijk met name bij een andere schakelknop dan deze.

Welke merken lichtknoppen bestaan er?
Er zijn meerdere soorten schakelknoppen die allemaal ondergebracht zijn bij verscheiden merken. Schneider Merten is bijvoorbeeld een merk dat vooral specifieke schakelaars zoals schemerschakelaars verkoopt. GIRA is een merk dat zich richt op beveiliging van jouw verblijf en verkoopt in het kader daarvan schakelaars. Klemko richt zichzelf onder andere op schemerschakelaars. Ehmann verkoopt onder andere schuifschakelaars voor bij lichtbronnen. Al met al bestaan er aldus allerlei verschillende merken, die allen andere soorten schakelaars verhandelen. Ook beschikken zij allen hun eigen prijs, doch je kunt er vanuit gaan dat hoe hoger de prijs, hoe beter de deugdelijkheid. Overigens is het vanzelfsprekend ook goed om te kijken naar het gemak om de schakelaar te installeren.

Comments are closed