Uw huis beveiligen

2.1.2017 | 08:58

Oplegsloten

Oplegsloten wordt tegenwoordig in nieuwe huizen ruwweg nooit meer aangebracht. Zijde zijn nog wel te vinden in oudere huizen in grote steden, echter zijde zijn niet heel modern. Zij komen vrijwel alleen voor op stompe, houten deuren die naar in openen. Kantkloswerk bestaan uit een slotkast dat aan de buitenkant van de deur bevestigd is, vaak in combinatie met een vaste buitencilinder en een opbouw-sluitkom.

Inbouwespagnolet

Een inbouwespagnolet is een espagnolet die binnen de deur verzonken is. Espagnoletten zijn over het algemeen alleen van binnen afsluitbaar, en zijn dus vooral tof voor balkon- en tuindeuren; niet voor voordeuren. Een inbouwespagnolet loopt langs de volkomen lengte van jouw deur, en loopt soms zelfs door langs de boven-, achter-, of zijkant. Espagnoletten hebben talloze sluitpunten, variërend van twee tot zelfs wel tien.

Alarmen

Een inbraakalarm geeft een extra niveau van veiligheid daarboven uw slot. U kunt namelijk het veiligste slot hebben dat er op de markt is, nochtans als een rover domweg uw ruit binnen kan slaan als u niet thuis bent, bent u alsnog niet optimaal beveiligd. Een inbraakalarm kan een dief niet alleen bezichtigen en de politie waarschuwen, het kan bovendien preventief werken! Zodra een struikrover ziet dat uw verblijf extra beveiligd is met een alarm, zal hij of zijkant er in de meeste gevallen immers voor kiezen uw stulp te laten voor wat het is, en op zoek te gaan naar een honk dat minder perfect beveiligd is. Een deur- of raamsticker of een zichtbare sirene werkt soms al net zo perfect als het alarm zelf. Net als bij sloten, zijn er bovendien bij alarmen meerdere gevariëerde soorten systemen, en nog meer bijbehorende accessoires om de weg binnen kwijt te kunnen raken. Om u hierbij te helpen, hebben wij wederom een aantal soorten alarmsystemen op een rij gezet, tezamen met wat nuttige info met baan tot de systemen.

Klavierslot

Klaviersloten zijn een soort insteekslot dat ongeveer nooit meer verhindert. Het is een slot buitenshuis cilinder; de tool bedient het slot meteen. Deze sloten zijn niet binnen SKG-goedgekeurde uitvoering te kijken, en zijn dus natuurlijkerwijs niet aan te raden om uw deur mee te beveiligen. Deze sloten worden tegenwoordig overwegend benut om sloten en binnendeuren mee te dekken.

Het Politiekeurmerk

Als u het PKW oorkonde Beveiligde Woning aanvraagt, komt er een betrouwbare en officiële PKVW-expert bij u thuis langs om uw beveiliging te nakijken. Hij geeft advies over bewaking en inbraakpreventietips, en monteert ook voor u het juiste hang- en sluitwerk. Als de PKVW-expert uw huis goedkeurt, krijgt u het PKVW diploma Beveiligde Huis. U hoeft dan alleen nog een kopie naar uw assuradeur te sturen en u krijgt ook nog een aantrekkelijke korting op uw premie!

Er zijn talloze wegen om jouw verblijf te dekken tegen roof en diefstal. De voornaamste is natuurlijkerwijs een perfect slot op de buitendeuren. Er zijn doch talloze verschillende sloten, die elk op een andere manier kunnen bedekken, en niet elk slot past op elke deur. Veruit de meeste sloten die binnen Nederland benut worden om deuren te bewaken, zijn cilindersloten. Binnen de cilindersloten is er een belangrijk verschil tussen insteeksloten, die verzonken zitten binnen uw deur, en oplegsloten, die aan de binnenzijde op uw deur gemonteerd zijn.

Beveilig jouw verblijf tegen inbraak

Een verblijf is een plek waar jij, en je gezin zich veilig kunnen voelen. Veiligheid en geborgenheid maakt van een honk een thuis. Helaas zijn er ook ongewenste “gasten” die buiten uitnodiging een kijkje komen nemen, bij voorkeur als je niet thuis bent. Dagelijks vinden er in Nederland pakweg 200 inbraken plaats. Een diefstal leidt niet alleen tot verlies van eigendommen, het is tevens een emotionele gebeurtenis met een grote impact op het gehele gezin. Bescherm jouw bezittingen, familie en privacy door je woning goed te behoeden.

Meerpuntssluiting

Een andere weergave van een insteekslot is een meerpuntssluiting. Over het algemeen is een meerpuntssluiting veiliger en praktischer dan optionele insteeksloten, omdat het tot wel vijf sluitpunten, meegevoeld over de lengte van de deur, heeft. Naast het feit dat de meerpuntssluiting veiliger is dan optionele insteeksloten, ziet het er bovendien mooier uit en is het gemakkelijker te bedienen. De legio sluitingen wordt immers allemaal in het middelpunt, met één sleutel, bediend, en de deur hoeft niet ontsierd te wordt met extra bijzetsloten. Bij een meerpuntssluiting is het niettemin extra cruciaal om een SKG-goedgekeurd, veilig slot te hebben, aangezien een rover anders bovendien slechts het hoofdbureau cilinder hoeft te manipuleren om de andere cilinders mee te incasseren.

 

sleutel afgebroken in slot 

Comments are closed