Vaatwasser reparatie Amsterdam geeft tips voor het goed laden van uw vaatwasser

11.6.2018 | 11:14

Vaatwasser reparatie Amsterdam geeft tips voor het goed laden van uw vaatwasser

IS ER EEN “BESTE MANIER” OM EEN VAATWASSER TE LADEN?

Blijkbaar is dat zo! Volgens experts heeft het laden van uw vaatwasser niet alleen invloed op de reinheid van uw vaat, maar ook op de levensduur van uw vaatwasser. Heb je alle gerechten verwijderd om te ontdekken dat ze nog steeds vies zijn? Afwassen met de hand nadat ze door de vaatwasser zijn geweest (of de cyclus herhalen) is een verspilling van tijd en energie. Volg deze eenvoudige tips om de vaatwasser op de ‘beste manier’ te plaatsen.

Borden en kommen
Het lijkt misschien voor de hand liggend, als het water niet tussen de borden of kommen kan komen, kan de vaatwasser ze niet schoonmaken. Stapel de platen op de onderste lade naar het midden toe en kantel ze naar beneden om het meeste uit de waterstralen te halen tijdens de cyclus. Kleine kommen kunnen het beste op de bovenste opvangbak worden gestapeld, naar beneden gericht, en grotere, ondieper kommen moeten een opening hebben om water door te laten, vooral als ze worden gestapeld met borden.

Kunststof en hout
Hout hoort niet thuis in een vaatwasser, dus het is het beste om houten snijplanken, kommen en handvaten met de hand te wassen. Plastic mag nooit op de onderste lade komen, omdat het risico bestaat dat het smelt als het te dicht bij het verwarmingselement is.

Bestek
Bestek moet met de hendels naar beneden in de bestekmand worden geladen. Scherpe messen moeten met de hand worden gewassen, omdat de vaatwasser uiteindelijk het mes doet afstompen. Grote messen zoals vleesmessen of broodmessen en ander lang keukengerei moeten op de bovenste plank worden geplaatst.

Glazen, bekers en wijnglazen
Glazen en mokken zijn gemakkelijk op de bovenste plank te stapelen. Wijnglazen kunnen meestal in de vaatwasser worden gedaan, maar kunnen het best op het plastic veiligheidsrek worden geladen om breuken te voorkomen. Als u kristalglaswerk, gouden randen of met de hand beschilderd keramiek hebt, controleer dan of ze geschikt zijn voor afwassen in de vaatwasser.

Vaatwasser reparatie Amsterdam adviseert hardnekkige vlekken eerst te spoelen

Andere Overwegingen
Het belangrijkste om te onthouden bij het laden van uw vaatwasser is dat de armen en de jets van de vaatwasser vrij moeten kunnen bewegen, zelfs als de vaatwasser vol is en het water alle oppervlakken moet bereiken. Bepaalde soorten voedsel zijn lastig te verwijderen, bijvoorbeeld gedroogd ei, ontbijtgranen of pindakaas. U hoeft niet alles af te spoelen voordat u de vaatwasser inlaadt, maar het bespaart u tijd en energie als u gerechten afspoelt met moeilijk te reinigen voedsel voordat ze drogen.

Als u uw vaatwasser op de juiste manier plaatst en items nog steeds vies of troebel uitkomen, controleer dan het filter onderaan het apparaat. Dit is geen leuke klus, maar het is altijd verrassend hoeveel voedsel daar vast komt te zitten. Geef dit een goede scrub en laat de vaatwasser leeglopen voor een diepe reiniging. Heb je nog steeds problemen met je vaatwasser? Bel vaatwasser reparatie Almere voor hulp.

https://witgoed-reparatie.net

Comments are closed