Vloerverwarming helpt u voorgoed van uw koude voeten af

7.3.2017 | 10:48

Als u vaak last heeft van koude voeten herkent u het probleem vast wel. Het lijkt wel of niets ertegen lijkt te helpen en hebt al van alles geprobeerd, van dikke sokken tot warme kleedjes. En als uw voeten koud zijn, heeft u het zelf meestal ook koud en is het lastig om het weer warm te krijgen. Wat is de oplossing? Vloerverwarming is de oplossing! In tegenstelling tot radiatoren, waarbij de warmte direct de lucht in wordt gestraald, loopt u bij vloerverwarming altijd op een warme vloer. De warmte komt zo direct terecht bij uw voeten! De rest van de ruimte wordt ook goed verwarmd doordat vloerverwarming een gelijkmatige warmte afgeeft. Het zorgt daarnaast ook nog eens voor een erg behaaglijk en comfortabel gevoel in huis!

Kan vloerverwarming ook bij uw vloer?

Voor iedereen kan vloerverwarming een uitkomst bieden, ongeacht van het soort vloer dat u heeft. Dat komt omdat vloerverwarming bij diverse verschillende vloeren kan worden aangelegd. U hoeft dus niet bang te zijn dan u een vloer heeft waarbij vloerverwarming niet mogelijk is. Echter is niet overal dezelfde soort vloerverwarming mogelijk. Zo zijn er wel een aantal aspecten waarop gelet moet worden bij bepaalde vloeren, gezien elke vloer een eigen mate van warmtegeleiding heeft. Heeft u laminaat of marmoleum? Dan laat dat meer warmte door dan PVC vloeren of vinyl. Wilt u dus optimaal kunnen genieten van vloerverwarming, dan is het verstandig om bij de specialist te vragen welke soort vloerverwarming het beste is in combinatie met uw vloer. Tevens krijgt u bij de specialist garantie op vloerverwarming.

Energiezuinig uw woning verwarming: laat vloerverwarming aanleggen

Of u zich nu graag wil inzetten voor het milieu of niet, het biedt voor iedereen voordelen om een energiezuinige verwarming te hebben. Naast dat energiezuinigheid goed is voor het milieu, is het namelijk ook erg goed voor de portemonnee. Bent u op zoek naar een energiezuinige manier van verwarming, dan kiest u voor vloerverwarming. Het kan zelfs zorgen voor een energiebesparing van 6 tot wel 12 procent. Ook wordt warmteverlies van de leidingen beperkt en wordt het ketelrendement door de lagere temperaturen vergroot. Dit alles bij elkaar zorgt voor flinke besparingen op uw energiekosten. Het is een flinke investering, maar vloerverwarming betaalt zichzelf vrijwel altijd terug. En daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu; wat wilt u nog meer?

Comments are closed