Re Mixx
Image default
Aanbiedingen

Wat kan je allemaal doen met interieurfolie?

Ben je op zoek naar een manier om je meubels een nieuwe look te geven. Vaak wordt er gedacht dat dit alleen met verf kan maar niets is minder waar. Er bestaat namelijk ook zoiets als interieurfolie. Dit type folie is heel sterk en daarom zeer geschikt om te gebruiken voor meubels. Wel wordt het vaak verward met plakfolie. In principe is het hetzelfde maar plakfolie is net wat dunner dan interieurfolie. Interieurfolie kopen kan je het beste online doen. In de bouwmarkten zijn namelijk vaak alleen de dunnere plakfolies te krijgen. Ook is er nog een verschil tussen interieurfolie en plakfolie, namelijk het krasvast zijn. Plakfolie is niet krasvast en zal daarom sneller beschadigen als er iets overheen geschoven wordt. Interieurfolie daarentegen is meer krasvast omdat het ook dikkere folie is. Interieurfolie kopen voor meubels wordt daarom aangeraden.

 

Wat heb je nodig om te gaan plakken?

Om te gaan plakken heb je een aantal dingen nodig. Om te weten hoeveel folie je nodig hebt is het goed om een rolmaat of liniaal te hebben. Ook is een potlood nodig om af te tekenen hoeveel er afgesneden moet worden. Als je folie opgemeten en afgetekend is kun je het af gaan snijden met een scherp Stanleymesje. Aan te raden is om het interieurfolie nat te plakken. Spray daarom de ondergrond goed nat met een plantenspuit. Om het folie glad te strijken heb je een rakel nodig. Gebruik hier vooral geen pinpas voor want dit zorgt voor beschadigingen. Ook zijn een aantal grote handdoeken nodig om het water wat eronder zit op te vangen. Anders wordt het een waterballet aan het einde.

 

Hoe breng je interieurfolie aan?

Dan is er natuurlijk wel de vraag, hoe breng je interieurfolie aan? Eigenlijk is het best simpel om te doen. Het enige is dat het een secure klus is en daarom is het goed om te weten wat je doet. Hieronder vind je de stappen hoe het plakken in zijn werk gaat.

 

  1. Om te beginnen ga je opmeten hoe groot het oppervlak is wat je gaat beplakken. Als je dit hebt gedaan ga je het aangekochte folie op deze maat snijden. Houd wel altijd een iets ruimer stuk aan. Zo voorkom je dat je folie te kort komt.

  2. Vervolgens ga je de ondergrond helemaal schoon en vetvrij maken. Dit kan gemakkelijk met warm water en een druppel afwasmiddel. Met een goede schoonmaak zorg je ervoor dat het folie goed kan hechten.

  3. Zoals hierboven al even benoemd is het belangrijk interieurfolie nat te plakken. Hiermee voorkom je dat het folie direct vastgeplakt zit. Hierdoor kun je het nog iets corrigeren als dat nodig is.

  4. Nu is het tijd om te gaan plakken. Om te beginnen gaan we de beschermlaag deels verwijderen. Doe dit niet in zijn geheel maar met stukjes van circa 8 tot 10 centimeter. Als je dit in zijn geheel doet kan het namelijk aan elkaar gaan plakken. Dit wil je voorkomen want anders is het niet meer bruikbaar.

  5. Het echte plakken gaat nu beginnen. Begin altijd in een hoek en ga vervolgens steeds iets verder. Zorg ervoor dat het folie strak op de ondergrond komt. Zo hoef je maar iets bij te wrijven met een rakel.

  6. Als het interieurfolie zit zoals je het hebben wilt kan het water eronder vandaan geveegd worden. Dit kun je gemakkelijk doen met een rakel en eventueel een theedoek ertussen. Begin in het midden en veeg naar de zijkanten toe. Leg eronder de grote handdoeken neer om het water op te vangen.

  7. Heb je aan het begin iets extra interieurfolie aangehouden? Dan kun je dat bij deze laatste stap wegsnijden met een scherp Stanleymesje. Als je dit gedaan hebt kun je genieten van het eindresultaat!

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/