Zonwering bestellen, zoals een uitvalscherm met elektrische bediening kopen

25.6.2021 | 09:44

Heb jij besloten dat je een uitvalscherm wilt kopen voor je woning, dan moet je een keuze maken over hoe je deze wilt bedienen. En er zijn dan een aantal opties die de prijs en het gebruikersgemak direct beïnvloeden. Voordat je je zonwering gaat bestellen, sta je hier dus het beste even goed bij stil. Een specialist zoals Sunmaster raadplegen is dan ook altijd een goed idee. De bediening moet passen bij je budget en bij je behoeften. Hier bespreken we alle opties die je dan hebt.

Zonwering bestellen met een handmatige bediening

De goedkoopste en simpelste optie die je hebt is een handmatige bediening. Dit wordt dan meestal gedaan met een hendel aan de muur. Het bedienen vergt wel wat kracht, maar omdat de zonwering geen motor bevat is het ook een optie die minder gevoelig is voor defecten. Daarnaast kun je dan een uitvalscherm kopen die gemakkelijk zelf te installeren is omdat deze niet op je elektriciteit moet worden aangesloten. Het is niet de meest gebruikersvriendelijke optie, maar handmatig heeft zo zijn voordelen.

Ontdek ook zonwering met een elektrische bediening

Je kunt ook zonwering bestellen met een elektrische bediening. Deze optie werkt met een motor en moet worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Dat maakt de installatie lastiger en het scherm gevoeliger voor defecten. Elektrisch heeft ook een aantal voordelen, want het levert aanzienlijk meer gebruikersgemak op. Je hoeft ook geen kracht te zetten om het scherm open en dicht te doen. Kies je voor elektrisch, dan zijn er verschillende opties.

  • Je kunt een uitvalscherm kopen die je bedient met een knop aan de muur.
  • Er is ook de optie om voor een afstandsbediening te kiezen, zodat je niet elke keer op moet staan.
  • Bedienen op afstand is mogelijk door zonwering te bestellen die werkt met een mobiele app voor telefoon en/of tablet.
  • Wil je volledig worden ontzorgd, dan kies je zonwering die zichzelf bedient door middel van een klimaatsensor.

 

Reageren is niet mogelijk