Re Mixx
Image default
Bedrijven

Tips voor succes op social media

Vandaag de dag zijn er veel social media met nog meer gebruikers. Het is dus zeker mogelijk om je naam te maken op social media. Om dat te doen, zijn er een aantal stappen die je kan nemen om je kansen te vergroten.

1. Zorg voor een thema

Of je nu op TikTok, instagram of YouTube werkt, het is belangrijk dat je een eigen stijl hebt, waarmee mensen je content of channel kunnen herkennen. Zorg dat al je foto’s dezelfde filter hebben, dat je eenzelfde kleurenpalet en passende lettertypes gebruikt. Zorg ook dat je niet te veel  van hot naar her gaat betreffende het onderwerp. Als je een pagina hebt over mode, ga dan niet opeens content maken over auto’s. Wees echter wel op je hoede voor verveling. Als je niet genoeg afwisseling hebt, dan kan je content snel eentonig worden. 

2. Let op voor intellectueel eigendom                                    

Wanneer je iets online zet dat je zelf hebt gecreëerd, moet je goed letten op intellectueel eigendom. Het is belangrijk om jezelf te beschermen. Dit doe je door je foto, video of tekst te registeren, zodat wat jij hebt gemaakt, ook effectief van jou is! Wanneer iemand anders jouw dingen dan zou willen gebruiken, moet hij of zij hier effectief toestemming voor vragen en daarvoor kan je zelf een vergoeding vragen. Er is echter ook een andere kant aan intellectueel eigendom. Jij als content creator moet opletten wanneer je afbeeldingen gebruikt van het internet, aangezien daar ook intellectueel eigendom op kan staan. Zorg dat je niet in de problemen komt hierdoor, maar ga altijd op zoek naar afbeeldingen die vrij zijn van auteursrechten. 

3. Maak connecties

Zoals bij  alles in het leven, is netwerken belangrijk. Dat is op sociale media niet anders. Blijf in contact met andere creators, comment en werk samen aan projecten. Zo zorg je ervoor dat de volgers van de anderen, ook in contact komen met wat jij creëert, waardoor er je gaan volgen. Maak ook contact met bedrijven die jou eventueel zouden sponsoren, zo heb je nog een extra bijverdienste!

https://openlegal.nl/expertise/intellectueel-eigendom/