Re Mixx
Image default
Aanbiedingen

Alles over Loopbaancheques en loopbaanbegeleiding

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U ontvangt persoonlijke begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders gesprekspartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, gepassioneerdheid, talenten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke voetstappen moet ik zetten om de juiste betrekking te vinden? Wat is mijn toewijding? Hoe benut ik mijn eigenschappen optimaal. Een beantwoording op deze vraag krijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een opleiding loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, ondernemers en carrièremannen- en lady´s.

Taak test

Mits u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, capitulatie, capaciteiten , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u verkrijgt meteen het resultaat in uw mailbox.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de passende job voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de correcte kant op met uw carrière? Indien u vragen heeft aangaande uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur professionele loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gangbare tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 

Cheque besteld; hoe nu voorts?                                   

Stap 1. VDAB controleert of u recht heeft op jobcheques.

Zijn de jobcheques fiscaal aftrekbaar?

Wat mits mijn loopbaancheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw jobcheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld automatisch teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de loopbaancheque.

 Wat indien ik mijn betrekking cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Als u de loopbaancheque ongebruikt laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Heb ik recht op loopbaancheques indien ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw loopbaancheques reserveren. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te bestellen. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw periode van verbrekingsvergoeding.

Mits u geen recht op heeft, dan bekomt u een mail of brief met de reden waarom uw petitie is geweigerd. Verlangt u extra info? Neem dan contact op met een van onze filialen om een afspraak te maken voor kosteloos kennismakingsgesprek.

 

Loopbaancheques

Wanneer komt u in aanmerking voor jobcheques

  1. U heeft de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd.
  2. U bent minimum 1 jaar (deeltijds of voltijds) aan het baan als arbeider of zelfstandige.
  3. U woont in Vlaanderen.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ervaren zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De onofficiële omgeving, de heldere structuur en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en afzonderlijke begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te assisteren bij aanpassingen in uw leven. Heeft u moeite met wisselingen in uw werk of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw arbeid- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raad. Dat raad vergezelt u bij het vinden van een weerwoord op uw vraag. Samengevat, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het kwestie op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: voordelig met jobcheques, een procesverloop levert antwoorden op en beter in uw schoeisel staan.

Opzoek naar loopbaanbegeleiding Turnhout

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/