Re Mixx
Image default
Woning en Tuin

Betaalbare onderhoudsvrije tuin

Een onderhoudsvrije tuin staat bekend als duur. Vaak brengt een onderhoudsvrije tuin namelijk een hoge investering met zich mee waardoor mensen al snel geneigd zijn om een ander type tuin aan te leggen. De hoge kosten worden voornamelijk bepaald door de keuze in de materialen. De materialen bij een onderhoudsvrije tuin zijn vaak aan de dure kant omdat ze duurzaam zijn. Wij kunnen u echter vertellen dat het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin niet duur hoeft te zijn en u de kosten laag kunt houden. Zo is het goed mogelijk om een betaalbare onderhoudsvrije tuin aan te leggen. Zeker wanneer u kiest voor minder dure materialen zoals kunststof of beton. Op deze pagina geven wij u praktische tips hoe u een betaalbare onderhoudsvrije tuin aan kunt leggen.

Tip 1 – werk met goedkope materialen

Door met goedkope materialen te werken houdt u de prijs laag. Goedkope materialen zijn bijvoorbeeld kunststof en beton. Daarnaast kunt u kiezen voor Scandinavisch hout in plaats van tropisch hardhout. U kunt een mooi onderhoudsvrij terras laten aanleggen van zowel Scandinavisch hout of van beton. Hetzelfde geldt voor de schutting, maar een schutting van kunststof is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Tip 2 – kies voor een strakke moderne tuinaanleg

Door in uw tuin strakke vormen toe te passen is de tuin eenvoudig schoon te houden. Daarnaast krijgt de tuin door de strakke vormen een moderne uitstraling. Gebruik bijvoorbeeld lange smalle borders en werk vooral in de diepte. Dat is met name bij een kleine tuin zinvol omdat op die manier de tuin een stuk grote oogt.

Tip 3 – kies voor een onderhoudsvrije vijver

Water in uw tuin is natuurlijk prachtig, maar een gemiddelde vijver vraagt al snel om extra tuinonderhoud. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook onderhoudsvrije vijvers beschikbaar. U kunt een mooie strakke vijver met een hoge of een lage rand van beton aanleggen. Vervolgens kunt u de vijver sfeer geven door niet planten en vissen toe te voegen maar mooie verlichting te gebruiken en wellicht een klein fonteintje in uw vijver te plaatsen.

Tip 4 – zorg dat de tegels gevoegd worden

Wanneer u tuintegels laat leggen dan kunt u ervoor kiezen om de tuintegels te laten voegen. Kies bij het leggen van tuintegels voor beton. Beton is namelijk relatief goedkoop en zeer sterk. Door het voegen van de tuintegels kan er geen mos of onkruid tussen de tuintegels groeien. Daardoor blijven de kosten voor het tuinonderhoud ook weer een stuk lager. 

https://www.vergelijkhoveniers.nl/onderhoudsvrije-tuin/