Re Mixx
Image default
Aanbiedingen

De beste zomerslaapzak kiezen

Wij raden je aan het hele jaar door een slaapzak te gebruiken, ook tijdens de warme dagen en nachten van de zomer. Slaapzakken die zonder extra beddengoed worden gebruikt, zorgen ervoor dat jouw baby of peuter veilig slaapt en de hele nacht een aangename temperatuur heeft.

Slaapzakken zijn ook een zeer sterke slaapassociatie en herinneren het kind eraan dat het tijd is om te slapen, waar het ook is. Dit is heel handig als je op vakantie bent of als je wilt dat je kind slaapt als je in de zomer op stap bent.

Welk gewicht of TOG-klasse slaapzak heb ik nodig?

Een TOG (Thermal Overall Grade) meet in wezen hoeveel een bepaalde stof isoleert en is ongeveer gelijk aan een laag kleding of een lichte deken. Veel slaapzakken gebruiken het Europese TOG-waarderingssysteem om aan te geven hoe warm de slaapzak is en voor welk seizoen ze geschikt zijn. Hoe hoger de TOG, hoe warmer de slaapzak.

Een zomerslaapzak heeft meestal een TOG van 1.0 of lager, afhankelijk van waar je bent en het temperatuurbereik in de slaapkamer van je kind. Het is belangrijk om baby’s koel te houden en oververhitting te voorkomen, ze kunnen immers niet zomaar hun slaapzak afgooien als ze het te warm krijgen. Wij raden altijd natuurlijke ademende vezels aan voor kleding en pyjama’s, en in het bijzonder merino omdat dit kan helpen bij de temperatuurregeling.

Een aantal externe factoren bepalen de tog-waarde van de slaapzak die moet worden gebruikt. Dit zijn onder andere de hoeveelheid kleding die de baby draagt, de temperatuur van de babykamer, de gezondheid van de baby en de hoeveelheid beddengoed die nodig is om een individuele baby warm te houden – dit kan variëren, net als bij volwassenen.  

Zijn slaapzakken van 0,2 tog veel koeler dan slaapzakken van 0,5 tog? Wij denken niet dat er een merkbaar verschil is tussen deze twee waarden, vooral wanneer je de tog-waarden van verschillende merken vergelijkt. Het is altijd belangrijk dat u uw baby regelmatig controleert om oververhitting te voorkomen.

Waarom hebben sommige slaapzakken een tog-rating en andere niet?

Natuurlijke vezels, zoals Merino, hebben geen TOG-waarde omdat ze zich aanpassen aan de temperatuur, en dat is waarom ze zo populair zijn.

Slaapzakken van polyester of van vezels die consequent presteren volgens een testnorm of een vast temperatuurbereik (zoals katoen) hebben meestal wel een tog-waarde. De slaapzak Bany is ook geweldig in het afvoeren van vocht van de huid, wat betekent dat zweterige baby’s niet wakker zullen worden van koude, klamme stof. 

 

De sluiting

Is een slaapzak met ritssluiting aan de voorkant beter dan een slaapzak met ritssluiting aan de zijkant of met diagonale ritssluiting?

We krijgen vaak de vraag of een slaapzak met voor ritssluiting of een slaapzak met ritssluiting ‘beter’ is. Het is echt moeilijk te zeggen, aangezien onze klanten hier verschillende meningen over hebben!

Wij vinden een zak met een rits aan de voorkant veel gemakkelijker in gebruik – je stopt je baby er gewoon in en ritst de voorkant dicht (de ritsen eindigen onderaan). Tassen met ritsen aan de voorkant hebben geen last van baby’s die de schouder koepels openwrikken, hebben over het algemeen kleinere armsgaten die nauwer aansluiten en er is geen risico dat de koepels het na veel gebruik begeven. Het is nog steeds gemakkelijk om een luier te verwisselen met een rits aan de voorkant, omdat ze lang genoeg zijn en de zakken wijd genoeg opengaan om bij de luier te kunnen.

Met de schouder koepels en de ritssluiting aan de zijkant kunt je de zak plat openen. Dit kan gemakkelijker zijn voor baby’s jonger dan 6 maanden die ’s nachts nog vaak moeten worden verschoond. Bij baby’s die de hele nacht doorslapen, is het gemakkelijker verschonen van de luier niet echt een factor. Wil jij je baby meer vrijheid geven? Probeer dan een trappelzak.

 

https://www.duurzamebedrijfsvoeringrijk.nl/babyslaapzak-lekker-veilig-en-warm/