Re Mixx
Image default
Woning en Tuin

Geen gaten in je muur

Raambekleding is niet alleen praktisch, maar kan ook een belangrijke rol spelen bij het creëren van sfeer en privacy in huis. Maar wat als je niet wilt boren in je muren of kozijnen? Gelukkig zijn er verschillende opties voor raambekleding zonder te boren.

Je hoeft niet iets op te hangen

Een van de meest populaire opties is raamfolie. Raamfolie is gemakkelijk te installeren zonder boren en kan in verschillende kleuren, patronen en stijlen worden gekocht. Het biedt privacy en kan ook helpen om de hitte van de zon te verminderen. Raamfolie kan eenvoudig worden verwijderd en opnieuw worden geplaatst, waardoor het een flexibele optie is.

Een andere optie is magneetbevestiging. Dit type raambekleding wordt bevestigd met behulp van magneten en is zeer gemakkelijk te installeren. Er zijn verschillende soorten magneetbevestiging beschikbaar, zoals jaloezieën, rolgordijnen en plisségordijnen. Dit maakt het gemakkelijk om een stijl te kiezen die past bij je interieur.

Een derde optie is spanrolgordijnen. Dit type raambekleding zonder boren wordt bevestigd met behulp van een spanmechanisme dat op het kozijn wordt geklemd. Hierdoor hoef je geen gaten te boren en blijft het kozijn onbeschadigd. Spanrolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en bieden privacy en bescherming tegen zonlicht.

Een vierde optie is plisségordijnen met klemsteunen. Deze gordijnen worden bevestigd met klemsteunen die aan het raamkozijn worden vastgemaakt. Hierdoor hoef je geen gaten te boren in het kozijn of in de muur. Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en kunnen gemakkelijk worden verwijderd en opnieuw worden geplaatst.

De ouderwetse optie

Tot slot is er ook nog het ouderwetse rolgordijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en kunnen op het raam worden bevestigd zonder te boren. Er zijn verschillende soorten bevestigingssystemen beschikbaar, zoals klemsteunen of zelfklevende strips. Hierdoor is het gemakkelijk om een stijl te kiezen die past bij je interieur en die eenvoudig te installeren is.

Kortom, er zijn verschillende opties voor raambekleding zonder te boren. Door te kiezen voor een van deze opties, kun je genieten van de voordelen van raambekleding zonder dat je schade aan je muren of kozijnen hoeft te veroorzaken. Bij vele woningen is dit mogelijk, als je een huurhuis hebt, bevelen wij het nog meer aan. Dat scheelt weer als je uit de woning gaat.

https://www.raambekledingnederland.nl/blog/raambekleding-ophangen-zonder-boren/