Re Mixx
Image default
Woning en Tuin

Kan je zonder hardhoutschroeven hardhout bevestigen?

Over het bevestigen van hardhout is al veel gezegd. Dat je gewone schroeven kunt gebruiken is een fabeltje als je van kwaliteit en een optimaal resultaat houdt tenminste. Als je nog twijfelt of dat zo is, dan raden we je aan om dit artikel te lezen. Want we vertellen je alles over het gebruik van hardhoutschroeven voor al je hardhout klussen. Na het lezen van dit artikel wil je zelf ook niks ander meer. Het is een kleine moeite en een groot plezier om jezelf de juiste materialen te gunnen om mee te werken. Je zult er geen spijt van krijgen.

Gewone schroeven splijten makkelijk

Als je gewone modellen gebruikt dan loop je de kans dat het hout gaat splijten. Omdat hardhout zo hard is, is het voor gewone exemplaren lastig om door het hout te dringen zonder het hout te beschadigen. Daar heb je met hardhoutschroeven geen last van. Zij hebben een speciale punt die het makkelijker maakt om in het hout te glijden. Het kost je niet alleen minder moeite om een speciaal hardhouten exemplaar te bevestigen, het zorgt ook voor minder schade aan je hardhouten onderdelen.

Meer stevigheid met hardhoutschroeven

Als je speciale hardhoutschroeven gebruikt voor het bevestigen van hardhout dan weet je zeker dat je alle onderdelen stevig aan elkaar vastzet. Deze modellen hebben een speciale aandrijving die het mogelijk maakt om goed en stevig in het hout te draaien. Er wordt gebruik gemaakt van een Torx aandrijving die veel steviger is dan een gewone kruiskop. Daarmee maak je het werken met hardhout een stuk eenvoudiger.

Makkelijk bevestigen van hardhout

Als je het jezelf makkelijk wilt maken bij al je klussen met hardhout dan kies je voor hardhoutschroeven. Want dat zijn de modellen waarmee het bevestigen van hardhout een fluitje van een cent wordt. De echte klussers gebruiken geen andere exemplaren omdat ze weten dat die niet doen wat ze moeten doen. De speciale modellen doen dat wel. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor het hardste hout. Ze gaan niet roesten en hebben geen last van het hars dat nog in het hout kan zitten. Ze splijten niet en zijn zo gemaakt dat ze makkelijk in het hout te bevestigen zijn.

Altijd resultaat met hardhoutschroeven

Kort gezegd heb je met hardhoutschroeven altijd het resultaat dat je zoekt en dat is dat je creaties stevig vastzitten en tegen een stootje kunnen. Geen schroeven meer die los gaan zitten of niet goed vast te zetten zijn. Dat gebeurt je simpelweg niet als je het juiste materiaal gebruikt. Gun jezelf een makkelijke klus en zorg dat je de speciale modellen in huis hebt zodat je kunt genieten van je creaties. Je loopt geen risico dat meubelstukken, tuinhuisjes of hardhouten hutten na een tijdje uit elkaar vallen omdat ze niet goed gemonteerd zijn. Dat is echt voorgoed verleden tijd met de slimme uitvinding van speciale hardhouten modellen. Er zijn verschillende houtschroeven te krijgen die variëren in lengte en diameter. Er zijn modellen die geschikt zijn voor speciale soorten hardhout en modellen die je bij elk type hardhout kunt gebruiken.