Re Mixx
Image default
Hobby en vrije tijd

Geocachen met sloten? Lockpicks here we go!

Lockpicking is een gave sport om je survival skills mee aan te vullen. Met een lockpick, tensionwrench en wat skills kan je namelijk zonder een sleutel zo maar ergens een slot openen. Met het Geocachen vind ik dit echt een mega gave sport om uit te voeren.

Tijdens het zoeken naar nieuwe coins en bugs kom ik vaak kistjes tegen met een slot er op. De opdracht die we dan moeten uitvoeren bevat vaak een lockpick opdracht. Hierom ben ik eens opzoek gegaan naar een goede set en kwam al gauw uit op de LPXS-15 set die ik online gevonden had.

De set bevat veel verschillende lockpicks en met wat oefensloten begreep ik al gauw hoe ik mijn eerste slot moest openen. Ik lees vaak dat mensen het lockpicken lastig vinden, dus misschien ben ik een natuurtalent. Bij mijn eerste slot duurde het me hooguit tien minuten voordat het mechanisme gekraakt was. Het kistje kreeg ik open en de bugs heb ik meegenomen. Ik heb er vervolgens een kleine lockpick bug in terug gelegd in de hoop dat meer mensen de lockpicks gaan gebruiken.

Lockpicken is echt een hele, hele, heeele leuke toevoeging aan het Geocachen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat dit materiaal op de verkeerde sloten gebruikt wordt, maar als het toch een keertje (om wat voor reden dan ook!) echt nodig is om dat slot te openen, dan kan je dat dus gewoon doen. Oefen een beetje met wat doorzichtige sloten en het zal je vast wel lukken. Hier heb je nog een mooi filmpje waarin iemand laat zien hoe je moet lockpicken. Ik hoop dat je er wat aan hebt en dat je het later ook gaat toepassen met het Geocachen, want dan kom ik je bugs halen!

Veel succes met het lockpicken, geocachen en het uitleggen aan de politie wat je aan het doen bent! 😉 Ik hoop snel een keertje te zien dat ook jullie lockpicken toepassen tijdens het geocachen. Groetjes, Geodude

 

https://www.geocaching.nl/