Re Mixx
Image default
Gezondheid

Hoe werken Bach bloesemremedies?

Bach bloesemremedies werden gecreëerd door Dr. Edward Bach (1886-1936) die geloofde dat ziekte wordt veroorzaakt door een disharmonie tussen het lichaam en de geest. Dr. Bach gebruikte het extract van bloemen en kruiden om ziekte en emotioneel ongemak te genezen. Hoewel zijn concept in die tijd onconventioneel was, wordt Dr. Bach vandaag herinnerd als een van de beste natuurlijke genezers.

Over zijn remedies zei Dr. Bach ooit: “Ze zijn in staat om, net als mooie muziek, of elk ander glorieus verheffend iets dat ons inspireert, ons wezen te verheffen en ons dichter bij onze ziel te brengen: en door die handeling ons vrede te brengen en ons lijden te verlichten.”

Bach remedies bevatten actieve bloesembestanddelen die tijdens het proces van het maken van de moedertincturen van de levende bloem worden overgedragen op het water. Sinds het ontstaan van deze remedies hebben deze bloemenenergieën een positieve invloed gehad op mensen.

Als de geest gelukkig en in vrede is, kan het lichaam zichzelf beter genezen. Deze bloesemremedies zijn een veilige en natuurlijke geneeswijze omdat ze de balans tussen lichaam en geest zachtjes herstellen. Het is bewezen dat ze negatieve emoties zoals angst, zorgen, haat en besluiteloosheid, die het evenwicht van het lichaam als geheel verstoren, zachtjes kalmeren.

Alle Bach bloesemremedies worden gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten. Er wordt vers bronwater gebruikt dat is doordrenkt met wilde bloemen, door middel van de zongestuurde methode of door koken.

Meer informatie vindt u ook op de volgende websites: Bach bloesems en Bachblüten

Zijn er bijwerkingen?

Bach bloesemremedies worden al bijna 80 jaar gebruikt zonder enig bewijs van negatieve bijwerkingen. Ze herstellen op een zachte manier de delicate balans tussen lichaam en geest door je te helpen je kalm te voelen en om te gaan met negatieve emoties of gezondheidstoestanden. Terwijl andere medicijnen werken om het lichaam te genezen, helpen Bach bloesemremedies je om te gaan met emotionele tegenslagen zodat je gelukkiger en meer tevreden kunt zijn.

Omdat deze remedies gemaakt worden van het extract van wilde bloemen zijn het natuurlijke producten die veilig zijn voor het hele gezin om te gebruiken. Zelfs huisdieren kunnen baat hebben bij de Bach Diergeneesmiddelen, een lijn die gewijd is aan het emotionele en fysieke welzijn van je huisdieren. Er zijn ook geen bekende bijwerkingen of allergische reacties.

Meer weten over bloemen, Bach remedies en genezing

Al eeuwenlang worden bloemenextracten gebruikt als natuurlijke remedies om zieken te genezen en de geest tot rust te brengen, en tot op de dag van vandaag spelen ze een belangrijke rol in de kruidengeneeskunde en aanvullende therapieën zoals die van Bach bloesemremedies, homeopathie en aromatherapie.

Bach Remedies gebruiken natuurlijke en essentiële bloesemessences zoals:

– Walnootbloemen worden gebruikt om nervositeit te behandelen.

– Clematis wordt gebruikt om de concentratie te verhogen.

– Ster van Bethlehem wordt gebruikt om schokken te verminderen.

– Lariks wordt gebruikt om vertrouwen op te bouwen.

– Kersenpruim wordt gebruikt om angst te kalmeren.

– Witte kastanje wordt gebruikt om een positieve kijk op de dingen te bevorderen.

– Vingerhoedskruid stond in de 17e eeuw bekend om de behandeling van cardiovasculaire problemen. Het wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt door artsen en paramedici om hartproblemen zoals atriumfibrilleren en hartfalen te behandelen.

– Lelietjes-van-dalen worden gebruikt voor de behandeling van hartaandoeningen, waterzucht, jichtige voeten en werken als een natuurlijk vochtafdrijvend middel.

– Rozen worden gebruikt vanwege hun hoge gehalte aan vitamine C, ze hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen en zijn nuttig om gewrichtspijn te verlichten. Extracten worden ook aan patiënten gegeven om hoest en verkoudheid te behandelen.

– Eeuwen geleden werd lavendel vaak in decoratieve patronen in kussens en lakens genaaid. Tegenwoordig weten we dat het inderdaad helpt om beter te slapen en slaapstoornissen te overwinnen. Het bevordert ook de spijsvertering en verlicht winderigheid. Lavendel kan ook worden gebruikt als een natuurlijk antiseptisch middel om huidproblemen te behandelen en de huid te zuiveren van acne.

– Kamille, waarschijnlijk het meest bekend als slaap- en spijsverteringsbevorderaar, helpt ook bij hoofdpijn, buikkrampen en indigestie.

– Teunisbloem helpt bij depressie en brengt hormonen in balans.