Re Mixx
Image default
Afvalverwerking

Hoe wordt papierafval verwerkt?

Papierafval is een van de meest voorkomende soorten afval en wordt op verschillende manieren verwerkt. Een van de meest gebruikelijke methodes is recycling. Buiten recycling zijn er nog andere manieren. In dit artikel bespreken we alle manieren en na het lezen van dit artikel weet jij dus ook hoe papierafval wordt verwerkt. Lees snel verder en je zult erachter komen. Neem contact op met containerverhuur Renewi voor het bestellen van een container!

Recycling

Bij recycling wordt gebruikt papier eerst verzameld, zoals via de papierbakken in de straat of op kantoren. Dit papier wordt dan naar een recyclingfabriek gebracht, waar het wordt gesorteerd op kwaliteit. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kleur, de dikte en de grootte van het papier. Hierna gaat het papier door een aantal stappen, waarbij het wordt gehakt, gewassen, gebleekt en geperst tot dunne vellen papier. Deze vellen worden vervolgens verwerkt tot nieuw papier, zoals krantenpapier of kraftpapier.

Milieuvriendelijk

Papierrecycling is een milieuvriendelijke manier om afval te verwerken omdat het niet alleen de afvalberg vermindert, maar ook bijdraagt aan het behoud van houtbronnen. Bovendien heeft recycling van papier een lagere energie- en waterverbruik dan het maken van papier uit verse houtvezels.

Compostering

Een andere methode voor het verwerken van papierafval is compostering. Hierbij wordt papierafval samengevoegd met ander organisch afval, zoals groente- en fruitafval, gras- en bladafval, en dit wordt omgezet in compost, een natuurlijke meststof voor de tuin. Compostering is een effectieve manier om organisch afval te verminderen en kan ook bijdragen aan een groene leefomgeving.

Het verbranden van papierafval

Ten slotte kan papierafval ook worden verbrand in een energie-opwekkende installatie, zoals een afvalverbrandingsinstallatie, en kan zo worden gebruikt om energie op te wekken. Dit proces noemt men ook wel afval-to-energy, welke is een manier om afval op een efficiënte en milieuvriendelijke manier te verwerken.

https://www.renewi.com/nl-nl/container-huren