Re Mixx
Image default
Hobby en vrije tijd

Ik wil streamer worden, maar waar begin ik?

Zelf gamen is wat jongeren steeds meer doen, maar de populariteit van het kijken naar gamers is misschien nog wel meer bijzonder. Er zijn veel mensen die een carrière maken van het streamen van games op Twitch of Youtube. Dit komt omdat er veel geld in is te verdienen en wat is er mooier dan geld verdienen met iets wat je enorm leuk vind om te doen. Nu is het aanbod natuurlijk door de populariteit erg groot en zal het voor een beginner niet makkelijk zijn om aan kijkers te komen en om er centen mee te verdienen. Wil jij nu streamer worden, maar weet je niet hoe? Lees dan verder, want hier worden een aantal onderdelen genoemd die belangrijk zijn om streamer te worden.

Richt een gaming set up (werkplek) in

Als je een streamer wilt worden en daarvan je baan wilt maken zal je ook een gaming set up nodig hebben. Dit wordt namelijk je werkplek waar je veel uren zal gaan maken. Natuurlijk hoef je in het begin niet het duurste van het duurste te kopen, maar een kleine investering is wel handig. Hier moet je denken aan de apparaten voor het gamen, een bureau met genoeg opbergruimte, een comfortabele gaming stoel en moet je de gameruimte een leuke uitstraling geven. Het bureau hoeft niet van hele hoge kwaliteit te zijn, maar het beeld, het geluid en de game stoel wel. De stoel is heel belangrijk, want het vele zitten is namelijk niet gezond. Door een goede gamestoel te kopen kan je veel klachten aan de gezondheid voorkomen. De achtergrond is ook belangrijk, want met je camera zullen mensen naar je kijken en ook naar de achtergrond. Een leuke sfeer creëert al een blij gevoel bij de kijker en zal de kans op blijven kijken ook groter maken.

Maak een account aan

Heb je de gameruimte af? Dan zal je een account moeten aanmaken. Nu zijn er verschillende platformen waar je kan beginnen als streamer. Veel beginnende streamers maken de start van hun carrière op Twitch. Dit omdat dit een zeer makkelijk bruikbaar platform is. Als je van plan bent om ook clips te maken en video’s te maken van je streams kan Youtube misschien een beter optie zijn. Voor beide platformen is het niet moeilijk om een account te maken en te beginnen.

Kijk wat populair is!

Elk jaar is er wel weer een andere trend in de game wereld en als je succesvol wilt zijn in de gaming industrie zal je op de hoogte moeten zijn. Dit betekent dat je op trends moet inspelen. Is er bijvoorbeeld een game heel populair, dan is het misschien ook handig om die te gaan spelen. De meest populaire streamers zijn streamers die niet eens heel goed in gamen zijn, maar vermakelijk zijn en slim inspelen op de markt. Zo zijn er verschillende gamers groot geworden door Fortnite en bijvoorbeeld Among us. Fortnite is een game waar je heel goed in kan zijn en competitief kan spelen, maar veel populaire streamers waren gewoon lol aan het trappen en maakte leuke content. Voor among us hoef je niet eens geweldig te zijn in gamen, maar kan je door met mede gamers te spelen veel bereik genereren en vooral veel lol hebben. Mensen kijken graag naar andere gamers als zij of goed zijn in de game of erg vermakelijk zijn.

Netwerken !

Net is al besproken dat met andere gamers gamen kan zorgen voor een groter bereik. En dit is echt het geval. Ben jij van plan om streamer te worden, houd je ogen open voor andere beginnende gamers of iemand die al even bezig is en kom in contact met deze mensen. Er zijn bepaalde gaming evenementen waar je kan netwerken, maar een berichtje sturen op social media of op de stream zelf kan ook al genoeg zijn. Je ziet tegenwoordig ook steeds meer gaming groepen die worden geformeerd, omdat het zorgt voor meer bereik en het altijd leuker is om samen met andere te gamen.