Re Mixx
Image default
Bedrijven

Omroepsystemen anno 2018

Honderden jaren geleden werden er al omroepsystemen gebruikt in de wereld. Zo werden er in de middeleeuwen ‘beacons’ gebruikt die werken aangestoken om mensen te alarmeren over een leger bijvoorbeeld. Een ander voorbeeld https://www.jfad.nl/verkoop/digibord/ van een wat ouder omroepsysteem is een megafoon, maar deze wordt hedendaags nog steeds gebruikt. Echter zijn deze systemen natuurlijk met de huidige technologie een beetje achterhaald. Daarom gaan we het vandaag even hebben over de technische mogelijkheden met de omroepsystemen anno 2018. 

Soorten omroepsysteem

Omroepsystemen worden bewust en onbewust gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan treinstations of supermarkten. Er zijn veel bedrijven die omroepsystemen precies op maat kunnen leveren, omdat elke klant wat anders van een systeem verwacht en soms andere functies nodig heeft. Er wordt vaak 100V apparatuur voor gebruikt. Dit is de meest optimale apparatuur voor lange afstanden zonder het verlies van geluidskwaliteit. Een ander groot voordeel van dit systeem is de dunne en makkelijk aanlegbare bedrading. 

Binnen en buiten

Een luidspreker kan zowel binnen als buiten ingezet worden. De omroepsystemen zijn namelijk aan te passen aan de gevraagde situatie. Dit geldt vaak ook voor de bijbehorende luidsprekers. Er zijn namelijk ‘’normale’’ luidsprekers die binnen ingezet worden, maar er zijn ook luidsprekers die bescherm zijn tegen water en dus buiten ingezet kunnen worden. Over het algemeen zijn beide dezen soorten niet gemaakt om muziek op af te spelen, maar meer voor omroepbasis. De reden hiervoor is de mogelijkheid tot frequentiedifferentiatie. Die is er namelijk vaak niet. Er zijn wel speciale speakers die gemaakt zijn om muziek af te spelen maar die gebruiken vaak weer net wat andere hard en software. 

Wilt u nou ook een compleet omroepsysteem op maat gemaakt voor bij u thuis, of voor uw bedrijf? Ga dan naar de site van JFAD en kijk naar een op maat gemaakt compleet systeem.