Re Mixx
Image default
Bedrijven

Even een moment voor jezelf

Iedereen is alleen maar druk bezig met alles. Het drukke leven wat iedereen heeft neemt heel veel tijd in beslag. Het is soms ook moeilijk om een rustmoment in te plannen voor jezelf. We hebben het namelijk niet alleen druk met ons werk of onze studie. We sporten daarnaast vaak ook nog en hebben hobby’s. En als die ene vriend(in) ook nog even wilt afspreken, wil jij dat eigenlijk ook wel. Het is dan ook belangrijk om daarom een rustmomentje in te plannen. We hebben er namelijk helemaal geen zin in om een burn-out te krijgen.

Er zijn heel veel manieren waarop je een rustmomentje voor jezelf kunt inplannen. Het belangrijkste is dat je het serieus neemt. En als iemand wilt afspreken in dat rustmomentje, zeg je gewoon nee. Ons lichaam heeft gewoon rust nodig om daarna weer volop te kunnen functioneren. Er zijn echter heel veel manieren waarop je dit rustmomentje vorm aan kunt geven. Sommige vinden het heerlijk om even een boek te gaan lezen, terwijl anderen liever een game willen gaan spelen. Het beste is echter om lekker naar buiten te gaan. Neem de kinderen eens mee naar de speeltuin met al het houten buitenspeelgoed. Of ga eens lekker naar die ene speeltuin met de houten zandbak. Het is uit onderzoek namelijk gebleken dat wij (en onze kinderen) te weinig buitenkomen. We hebben de buitenlucht nodig om tot rust te komen en om onze dagelijkse vitaminen binnen te krijgen.

In het drukke leven dat iedereen tegenwoordig heeft is het belangrijk om een rustmoment in te lassen. We hebben het namelijk nodig en het is ook gewoon heel goed voor ons. Niet alleen om eens een keer in een andere omgeving te zijn, het is ook heel goed voor kinderen en volwassenen om wat vaker buiten te zijn.

https://www.buitenspeelgoed.nl/