Re Mixx
Image default
Woning en Tuin

Waar moet ik op letten bij een witte trapleuning?

Een witte trapleuning kent veel verschillende modellen en uitvoeringen. De perfecte trapleuning voor jou en je interieur vinden is daardoor niet altijd even makkelijk. In dit artikel laten we je daarom drie onderdelen van een nieuwe witte trapleuning zien waar je rekening mee moet houden. Door voor elk onderdeel te bepalen wat je mooi vindt, kun je een stuk sneller je nieuwe witte trapleuning in huis halen. We laten je zien welke verschillen er zijn qua kleur, uitvoeringen en leuninghouders.

 

Onderdeel 1: De kleur van je witte trapleuning

Er zijn veel verschillende varianten op de kleur wit, de een nog stralender dan de ander. Ook bij trapleuningen is dat het geval. Er zijn twee specifieke tinten wit die vaak voorkomen bij een witte trapleuning. De eerste hiervan is een zogeheten White Wash kleur. Deze kleur wordt bereikt door de trapleuning te behandelen met een speciaal gekleurde olie. Deze olie is eigenlijk bedoeld om de trapleuning te beschermen en te verzekeren van een langere levensduur, maar wordt dus ook gebruikt om de kleur van de trapleuning aan te passen.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een speciale gepoedercoate witte trapleuning. Deze trapleuning is een stuk witter dan de White Wash variant, doordat dit gedaan wordt met een zijdeglans verf. Je trapleuning wordt daarmee een stuk strakker en moderner.

 

Onderdeel 2: De uitvoering van je trapleuning

Je kunt ook kiezen uit verschillende uitvoeringen voor je witte trapleuning. De eerste en meest bekende zal de ronde witte trapleuning zijn. Deze klassieke uitvoering wordt met een witte verflaag direct fris en modern. Je hebt ook keuze uit een rechthoekige trapleuning of een trapleuning in de vorm van een sleutelgat, die prettig de contouren van je hand volgt. Elke vorm staat bekend om zijn eigen uitstraling. Welke je kiest is in dit geval volledig afhankelijk van je eigen smaak en de rest van je interieur.

 

Onderdeel 3: De leuninghouders voor je trapleuning

Met de leuningdragers onder je nieuwe witte trapleuning kun je het plaatje volledig afmaken. Deze dragers zijn in verschillende modellen beschikbaar. Afhankelijk van de uitvoering die je kiest, dien je een passend zadel te kiezen. Op dit zadel wordt de trapleuning zelf gemonteerd. Kies je dus voor een ronde trapleuning, moet je een gebold zadel kiezen. De bevestiging aan de muur kent ook twee opties: traditioneel of blind. Bij een blinde bevestiging worden alle bevestigingsmaterialen weggewerkt aan de achterkant van de bevestiging, zodat daar verder niets meer van te zien is. Bij een traditionele bevestiging blijft dit wel zichtbaar.