Re Mixx
Image default
Bedrijven

Wat je moet weten over coderen

Wat je moet weten over coderen

Coderen is iets wat belangrijk is en vaak voorkomt. Bijna alles om je heen is gecodeerd, stukken metaal, je bureau, je laptop en bijna alles wat je in de supermarkt ziet liggen. Het coderen en etiketteren van levensmiddelen is dan ook heel belangrijk. Het is namelijk belangrijk dat je op de verpakking kunt zien wat er allemaal in het product zit. Dit voor mensen die bijvoorbeeld en allergie hebben of bepaalde dingen liever niet eten. Ook is het belangrijk dat er een houdbaarheidsdatum op het product staat aangegeven, dit om te voorkomen dat mensen ziek worden. De etiketteringen van levensmiddelen is erg belangrijk.

Een lasermachine maakt het mogelijk om ook te coderen in andere materialen. Er wordt veel gecodeerd op plastic en op papier, dit wordt meestal gedaan door een normale printer. Tegenwoordig zijn er veel andere printers beschikbaar die het mogelijk maken om ook te printen/coderen op andere materialen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld het logo van je bedrijf in een stuk metaal of ijzer zetten. Wanneer iemand iets van jou merk koopt is dat dan ook duidelijk dat het product van jouw merk is.

Wanneer je in de horeca werkt is het codeersysteem misschien wel het aller belangrijkst. Producenten mogen maar een bepaalde tijd bewaard worden zowel in de koeling als in de vriezer. Wanneer je je aan de goede regels wil houden moet alles in de vriezer worden gecodeerd. Wanneer er dan iemand langs komt om het allemaal te checken is er niks aan de hand en kan jou restaurant er mee door. Zo zie je dus dat we niet kunnen zonder coderingssystemen en dat het maar goed is dat we al deze mogelijkheden hebben tegenwoordig. Op de website van KBA-Metronics zijn de verschillende soorten printers te koop, wil jij er graag een hebben of ben je opzoek naar meer informatie, neem dan een kijkje op de site.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/