Re Mixx
Image default
Vervoer en transport

Wat voor aanhanger onderdelen heb ik nodig?

Je hebt een aanhanger maar hij is nog niet helemaal klaar of je mist wat. Dan heb je aanhanger onderdelen nodig, maar wat voor soort onderdelen zijn er nou eigenlijk allemaal? En welke heb jij nodig? Dat zullen wij uitleggen.

De aanhangeronderdelen op een rijtje

Verlichting – Uiteraard mag verlichting niet ontbreken op jouw aanhanger, voor zowel jouw eigen veiligheid als die van de anderen op de weg. Zorg ervoor dat de verlichting regelmatig wordt gecontroleerd en dat je aan alle wetten voldoet.

Remmen & lagers – Een aanhanger toevoegen aan jouw voertuig en hier de weg mee op gaan zorgt voor extra gewicht en dat kan leiden tot lastiger remmen. Zorg ervoor dat je altijd goedwerkende remmen hebt voor zowel jouw trekkende voertuig en de aanhangwagen.

Oplooprem – De oplooprem is gemaakt voor geremde aanhangers en vangt de druk op die wordt opgewekt wanneer het trekkende voertuig remt. Dit zorgt ervoor dat het gehele proces van remmen vloeiend verloopt en vermijdt schade aan jouw aanhangwagen en trekkende voertuig.

Neuswiel & Steunpoot – Deze onderdelen helpen bij het omhoog zetten en bewegen van de aanhanger wanneer die wordt losgekoppeld van het trekkende voertuig. Deze onderdelen zijn vooral handig wanneer je al weet dat de aanhanger ook los van het trekkende voertuig nog verplaatst moet worden.

Aanhangernet – Voor aanhangers met een open bovenkant is een aanhangernet handig om alles vast te zetten en zeker te weten dat het geen kant meer op kan. Dat is precies waar een aanhangernet perfect voor is, deze netten zijn uitstekend vast te zetten en zijn erg veilig.

Disselbak – Een disselbak biedt een veilige opslagplaats voor al jouw gereedschap, reserve onderdelen en overige materialen van jouw aanhanger.

Lading zekering – Een andere manier om ervoor te zorgen dat jouw lading veilig vastzit. Gebruik sjorbanden en touwhaken om grote spullen vast te zetten en ervoor te zorgen dat ze niet gaan schuiven.

Spatborden & Wielen – Handige spatborden en velgen voor alle soorten wielen.

Er komt veel kijken bij het volledig gebruiksklaar maken van een aanhangwagen en alle onderdelen hierboven dekken nog niet eens alles. Toch is het belangrijk om goed te checken wat er allemaal nodig is voor jouw aanhangwagen.

aanhanger

Hoe weet ik wat voor aanhanger onderdelen in nodig heb?

Het is goed te begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Er is een zeer ruim aanbod aan aanhangeronderdelen met ieder hun eigen nut. Voor advies over specifieke aanhanger onderdelen of over jouw eigen aanhangwagen kan je altijd terecht bij onze klantenservice. Wij geven graag deskundig advies over de aanhanger onderdelen die jij nodig hebt en ook waarom dan je dan juist die nodig hebt. Dit is uiteraard allemaal geheel vrijblijvend.