Re Mixx
Image default
Vervoer en transport

Welke aanhanger past bij jou? De beste tips voor het kiezen van een aanhanger

Een aanhanger kiezen klinkt eenvoudiger dan het is. Er zijn op de markt voor aanhangers namelijk tal van modellen en types waaruit je zult moeten kiezen. De ene aanhanger is de andere niet! Belangrijk is om te ontdekken welke aanhanger het beste past bij jouw klus. Heb je bijvoorbeeld veel te maken met het vervoer van steigers omdat je bouwvakker, dakdekker of buitenschilder bent? Dan is een kwalitatief betrouwbare steiger aanhanger kopen een slim idee! Lees snel verder om te ontdekken welk type steiger aanhanger kopen voor jou de beste keuze is!

Bepaal welk soort transport je nodig hebt

Bepalend bij de keuze voor een bepaald soort aanhanger is natuurlijk welke lading je gaat vervoeren. Zo is voor het vervoer van een rolsteiger een steiger aanhanger kopen de meest logische keuze, terwijl je voor het vervoeren en storten van afval zand of grind het beste een kipper aanhangwagen of een plateau aanhanger kunt gebruiken. Populair is tegenwoordig ook de gesloten aanhangwagen, die voorzien is van een dichte bak van ofwel metaal ofwel zeildoek. Dit type aanhangwagen is ideaal als je bijvoorbeeld huisraad ofwel je inboedel wilt vervoeren zonder de kans dat je spullen nat worden.

Let op het formaat aanhanger dat je nodig hebt

Aanhangwagens zijn er in allerlei soorten en maatvoeringen. Afhankelijk van wat je vervoert, is het zaak om er goed op te letten of je een grote, middelgrote of juist een kleine model aanhanger nodig hebt. Een grote aanhangwagen is de beste keuze als je voor je werk veel te maken krijgt met transport van machines, bouwmaterialen of puinafval. Bouwvakkers, timmermannen en andere mensen die in de bouwsector en de sloopwereld werken, kiezen dan ook vaak voor een zo groot mogelijke aanhanger. Zo kunnen ze al hun spullen, benodigdheden, gereedschappen en materialen vervoeren naar de plek waar er gebouwd, geklust of gesloopt wordt.

Kies je voor een geremde of ongeremde aanhanger?

Let er bij het aankopen van een aanhangwagen op of je een geremde wagen of een ongeremde uitvoering nodig hebt. Geremde aanhangwagens worden gebruikt als er zware lading vervoerd moet worden. Bij een laadvermogen boven de 750 kilogram is een rem zelfs verplicht voor de veiligheid. Maar ook bij lichtere ladingen is de keuze voor een geremde uitvoering verstandig, omdat je dan veiliger de weg op kunt.