Re Mixx
Image default
Eten en drinken

Zo regel jij een perfecte BBQ

Het bestellen van een BBQ is vandaag de dag natuurlijk zo geregeld. Waar je hier vroeger eerst voor naar de slager moest, kan dit tegenwoordig ook gewoon online. Niet voor niets is een BBQ bestellen vandaag de dag dus ook vele malen populairder, dan dat dit enkele jaren geleden was. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je even rekening mee moet houden, zodat je zeker weet dat alles volgens planning loopt. Vooral met een grote groep mensen, is het dus extra belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Hoe je dit doet, vertellen we je in dit artikel.

 

Met hoeveel personen ben je?

De belangrijkste vraag voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met het bestellen van een BBQ, is het aantal personen waarvoor je alles nodig hebt. Nu is het niet zo erg op het moment dat je 48 personen doorgeeft en het worden er ineens toch een paar meer of minder. Ben je met een groep van 5 en vallen er 2 af, dan is dit natuurlijk een heel ander verhaal. Zorg er dus voor dat je ver van te voren aangekondigd hebt waar en wanneer de BBQ plaatsvindt, zodat iedereen de tijd heeft om iets te regelen. 

 

Speciale wensen

Tegenwoordig kun je altijd ergens last van hebben. Dus zorg ervoor dat je dit ook in kaart hebt gebracht. Zijn er mensen die bijvoorbeeld een bepaalde allergie hebben of iets absoluut niet lekker vinden of mogen, dan is het wel prettig dit vooraf te weten. Je zit er niet op te wachten dat je straks mensen hebt die alleen een paar stokbroodjes mogen eten, omdat ze voor de rest niets mogen hebben. Zet er dus ook direct bij op de uitnodiging, dat eventuele wensen vooraf kunnen worden doorgegeven. Bij voorkeur een week voor de tijd.

 

Met of zonder kok

Wanneer je met een grote groep gaat barbecueën, dan is het natuurlijk niet zo leuk als er iedere keer iemand bezig is met het draaien van het vlees. Het is daarom dus ook aan te raden om te kiezen voor een kok. Deze kok zorgt er namelijk voor dat alle vlees lekker wordt gebakken, zodat er niemand achter de gril hoeft te staan. Wel is het leuk om bijvoorbeeld ook zelf een beetje te grillen, zodat je het idee hebt dat je je eigen vlees hebt gebakken.