Re Mixx
Image default
Onderwijs

3 x de leukste theaterworkshops voor op school

Theater is superdivers

Theater is misschien wel een van de leukste kunstdisciplines van CKV. Waarom? Omdat theater zo ontzettend divers is! In het theater gebruik je je stem en je lichaam. Je leeft je in in een ander en komt daardoor héél dichtbij jezelf. En soms moet er natuurlijk ook nog eens gedanst en gezongen worden. Wij doen een greep uit de allerleukste theaterworkshops die echt een feest zijn om te organiseren. Voor de hele klas of zelfs voor de hele school.

Theatersport

Wie kent het niet: theatersport. Deze vorm van theater werd superbekend door tv-programma’s als ‘De lama’s’ en ‘De vloer op’. En het is ook nog eens een supergeschikte theatervorm voor een workshop op school. De leerlingen hoeven namelijk niks voor te bereiden of mee te nemen: alles wat ze nodig hebben, is hun fantasie. En daar hebben de meeste leerlingen meer dan genoeg van! Theatersport is bovendien een prachtige manier om te werken aan de groepsdynamiek. Want je fantasie de vrije loop laten, werkt alleen in een groepssetting waarin iedereen zich veilig voelt om te experimenteren. En daar zijn de leerlingen samen verantwoordelijk voor.

Schimmenspel

Bij deze klassieke manier van theatermaken, brengen de leerlingen hun verhaal tot leven door met licht en schaduw te werken. In feite leren de leerlingen hoe ze moeten acteren met schaduwen! Ze werken met uitvergrotingen en vertragingen en zetten zo in op een geheimzinnig of zelfs een magisch effect waarmee ze hun publiek op het puntje van hun stoel krijgen.

Soapacteren

Iedereen in Nederland kent Ludo Sanders. Waar of niet? Dat komt omdat GTST al sinds 1990 onafgebroken op de televisie is en nog steeds loeihoge kijkcijfers heeft. En dat is helemaal geen uitzondering: soaps en hun bekende cliffhangers doen het in heel veel landen supergoed. Hoog tijd dus om met de leerlingen op onderzoek te gaan: wat maakt soaps nou zo speciaal en hoe moet je acteren als je in een soap de show wilt stelen?

https://www.kleinkunstig.nl