Re Mixx
Image default
Bedrijven

Mensen aan het protesteren voor het klimaat

In de wereld is er de laatste tijd veel te doen om het milieu. Wereldwijd gaan er miljoenen mensen de straten op om te protesteren tegen de overheid. Zij vinden dat hun land te weinig doet voor het milieu. Elke periode komen er weer nieuwe onderzoeken naar buiten waaruit blijkt dat we echt moeten ingrijpen om ervoor te zorgen dat we niet volledig de mist in gaan met wat we de aarde allemaal aandoen.

Veel mensen vinden dus dat de overheid harder moet ingrijpen. En dat is niet gek. Zij zorgen immers voor de grote lijnen in een land. Als zij striktere regels en regelingen kunnen opleggen voor bedrijven en inwoners dan kunnen we al een groot deel van het probleem aanpakken.

Bijna iedereen is het erover eens dat er meer gedaan moet worden voor het milieu. Vraag maar eens aan mensen in je omgeving en ze zullen allemaal zeggen dat er meer moet gebeuren. Maar vraag voor de gein eens door wat ze er zelf al aan doen. Dan blijkt het vaak toch tegen te vallen. Sommige rijden dan wel in een elektrische auto, maar dat is vaak omdat dat voordeliger is gemaakt door de overheid.

Uiteraard moet de overheid dus maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat het weer beter gaat met het milieu. Nieuwe huizen die gebouwd worden zijn al nagenoeg gasloos. Ze worden niet aangesloten op het gasnetwerk. Verder geven ze ook subsidie warmtepomp, zodat je wat geld krijgt om je huis zuiniger te maken. Maar moeten we alles af laten hangen van de overheid? Dat is niet de juiste insteek. De overheid is er om de grote lijnen uit te zetten. Verder moeten we als inwoners ook initiatief tonen en maatregelen nemen om ons eigen huis en omgeving milieuvriendelijker te maken. Soms zit het in de kleine dingen die al een verschil kunnen maken.

https://techneco.nl/