Re Mixx
Image default
Mode en Kleding

5 tips voor het wassen van werkkleding

Het wassen van de werkkleding is iets waar u als werknemer niet veel zin meer in hebt na een lange werkdag. Helaas is het wel belangrijk om dit te doen, want in veel gevallen heeft u niet veel verschillende kledingstukken om elke dag weer een frisse outfit aan te doen. Uw werkgever wilt ook graag dat de kleding netjes blijft en dat u een goed visitekaartje bent van het bedrijf. Het wassen van uw kleding hoort daar nu eenmaal bij.

Bescherm de bedrukking

In veel gevallen hebben bedrijven een logo op de bedrijfskleding staan. Bedrijfskleding bedrukken met een logo hoort er nu eenmaal bij voor de promotie en voor de professionaliteit van het bedrijf. Het is bij het wassen dus ook belangrijk dat u rekening houdt met de bedrukkingen. Na een verloop van tijd kan het namelijk zo zijn dat het logo versleten is of zelfs kapot gaat van de werkkleding. Er zijn een aantal tips om de levensduur te verlengen. Deze tips worden verder in dit artikel besproken.

Tip 1: Besteed de werk was uit

De eerste tip is om de werkgever te overtuigen van het uitbesteden van de was. Door naar een professionele wasserij te gaan voor het wassen van de werkkleding weet u dat er met kwaliteit wordt gewassen en dat u nauwelijks energie en tijd kwijt bent. De professionele wasserij heeft de beschikking over de beste middelen en weet goed wat welke stof kleding nodig heeft om goed te verzorgen. Dit kan zorgen voor een beduidend langer mooi blijven van de werkkleding.

Tip 2: Was de kleding zo snel mogelijk!

Wacht niet te lang met het wassen van de werkkleding. Het is namelijk zo dat bepaalde vlekken of stof van bepaalde kleding moeilijker schoon te krijgen is na een lange tijd. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans is dat de vlek er niet uitgaat.

Tip 3: Let op de tempratuur!

De tempratuur waar u de kleding op wast is erg belangrijk. Ten eerste zult u moeten kijken naar het was label van de desbetreffende kleding. Veelal staat daar al aangegeven op welke tempratuur u moet wassen. Verder hangt de was temperatuur af van drie punten namelijk: de soort vervuiling, de eigenschappen van het materiaal en welk wasmiddel er wordt gebruikt. Wassen op hogere tempraturen is vaak beter voor stevige vlekken en wassen op lagere tempratuur is bij lichte vervuiling. Toch is alles afhankelijk van het was label. Over het algemeen wordt wel aangegeven dat wassen op lagere tempratuur beter is. Veel kleding met vlekken wordt namelijk daardoor al goed schoon.

Tip 4: Hoe vol doet u de wastrommel?

Het is belangrijk om te kijken naar het vullen van de wastrommel voor uw werkkleding. Het beste is om de wastrommel niet te vol. Ook geldt dat u niet te weinig erin moet doen. Over het algemeen moet de wastrommel goed gevuld zijn, maar nog wel ruimte hebben om met een handbreedte bovenin te kunnen. Door een wastrommel goed te vullen zal de kleding met elkaar wrijven wat ervoor zorgt dat het wasmiddel goed zijn werk kan doen.

Tip 5: Hang de kleding uit

Mensen willen nog wel is een droger thuis hebben en de werkkleding in de droger doen na het wassen. Dit wordt sterk afgeraden. De droger moet u vooral gebruiken voor ondergoed en voor handdoeken. Voor bedrijfskleding met logo is het absoluut niet goed om een droger te gebruiken. De bedrukkingen kunnen namelijk snel verdwijnen van de kledingstukken. Verder gaat de kwaliteit van de kleding ook sterk achteruit door de warmte van de droger. Het is daarom beter om de kleding uit te hangen.