Re Mixx
Image default
Mode en Kleding

Blijft de teddy trend nog jarenlang populair?

Blijft de teddy trend nog jarenlang populair?

De trend van teddyjassen draait om het uiterlijk van een knus jasje van imitatiebont dat lijkt op een teddybeer, vandaar de toepasselijke naam. De trend die in 2016 begon, is nu bij zijn klassieke stijl gebleven en evolueerde tegelijkertijd naar verschillende kleuren, vormen en silhouetten. Deze look is afgelopen herfst echt opgepikt met beroemdheden als Kim Kardashian, Hailey Baldwin, Elsa Hosk en zelfs Drake die hun eigen versie van de jas deelden. Na de herfst van 2018 was het voor de modewereld duidelijk dat de aantrekkingskracht van de teddyjas omhooggeschoten is. De trend begon in 2016 toen Who What Wear er voor het eerst over berichtte, maar gaat nu sterk in 2019. De jas heeft andere namen zoals nepbont, sherpa’s en alle vage beschrijvende zinnen.

 

De aantrekkingskracht van de teddyjas gaat echter verder dan alleen beroemdheden. Enkele van de meest internetbewuste fashionista’s hebben de jas tot hun favoriet gemaakt. De teddyjas werd zelfs uitgeroepen tot ‘Influencer Favorite’ door Who What Wear en bevatte afbeeldingen van Carine Roitfield en Eva Chen die hun teddyjassen droegen tijdens Fashion Week. New York City fashion blogger Jourdan Sloane is ook gespot met de klassieke editie van de teddy coat van Tiger Mist. De teddy trend blijft bovendien niet alleen aan de jas besteed, ook de teddy tas wordt alsmaar populairder namelijk. Dit kun je natuurlijk perfect combineren met de jas. 

 

Om op deze trend te springen, lijkt het erop dat elke influencer of beroemdheid zijn jas op zijn eigen manier stijlt, sommigen doen het zelfs met een grote strandtas. Dit komt door de grote veelzijdigheid van de teddy coat. De trend van teddyjassen is er in alle kleuren, stijlen en structuren – zodat iedereen zijn persoonlijke touch in de trend kan opnemen. Voor klassieke fashionista’s kan de trend van teddyjassen worden gedragen in een lange-lijnstijl die lijkt op een trenchcoat zoals Kim Kardashian koos. Degenen die van een meer glamoureuze look houden, kunnen kiezen voor de slanke vachtlook van de jas, vergelijkbaar met die van Drake, en voor degenen die van de klassieke trend houden, is de kortere of oversized teddyjas de beste optie. Dit pas bovendien goed bij een luiertas rugzak

 

Maar zal deze trend zelfs met al deze opties aanhouden? Experts hebben de elementen van deze trend besproken en ze denken dat deze om de volgende redenen zal blijven bestaan. Ten eerste is het een knusse variant op bovenkleding en met zinderende koude temperaturen die naderen, grijpen streetstyle-sterren naar een modieuze, maar toch duurzame jas. Ten tweede is deze trend sinds 2016 in rep en roer en lijkt deze voortdurend te worden gepromoot. Nu, zelfs gepromoot door de fitnessinstructeur van beroemdheden, Megan Roup, laat het zien dat de trend van teddyjassen zich uitbreidt naar allerlei soorten levensstijlen. Ten slotte blijkt de teddy-jas een trend te zijn waar iedereen aan mee kan doen, wat de eeuwige touch markeert. In de komende jaren kan het een “klassiek hoofdbestanddeel” worden in de mode, vergelijkbaar met het leren jack. Voorlopig blijft de teddyjas hangen.