Re Mixx
Image default
Vervoer en transport

De taximarkt is vrijgegeven.

De taximarkt is vrijgegeven. En wat nu?

In 2000 is er een taxiwet in werking getreden, welke de taximarkt vrij heeft gegeven. Dit zou tot resultaat moeten hebben dat er een betere marktwerking optreedt. Helaas heeft het tot veel onduidelijkheid gezorgd over bijvoorbeeld de tarieven die de verschillende taxibedrijven nu hanteren. Velen zeggen dat het de prijs voor een taxirit heeft verhoogd en dat daarentegen de kwaliteit en het niveau van de taxi’s zijn gedaald. Dit heeft vervelende gevolgen voor passagiers en de reeds lang bestaande taxibedrijven.

 

Wat gebeurde er op straat?

Door de nieuwe wet kon iedereen met een rijbewijs ineens zomaar een taxivergunning en een chauffeurspas verkrijgen. Hierdoor gingen vele mensen taxi rijden, ook zonder kennis van de Nederlandse wegen en/of taal. Het stijgen van het gevraagde taxiritten bleef uit, en het werk werd verdeeld over veel meer verschillende aanbieders. Vele mensen uit het taxi bedrijfsleven zetten dus vraagtekens bij deze taxiwet. Met name in Amsterdam is veel onrust geweest onder taxichauffeurs. Iedereen wil uiteraard voor zijn eigen hachje zorgen.

 

Tip: Voor een goedkope Schipholtaxi.Amsterdam

 

Zomaar instappen kan eigenlijk niet meer

Vanwege alle aanbieders, betrouwbaar en onbetrouwbaar, is het zomaar instappen bij een taxi eigenlijk voorbij. Vooral rondom Schiphol zijn vele wachtende taxi’s op zoek naar een passagier, waarbij er alles uit de kast wordt gehaald om iemand mee te krijgen. Dit wat je in Nederland niet verwacht gebeurt toch. Daarom heerst er een dringend verzoek om niet voor rare praktijken komen te staan, om jouw taxi – zeker naar en vanaf Schiphol – vooraf te reserveren bij een net taxibedrijf. Via de website van taxibestellen.nl kan je meer informatie hierover vinden.

 

Een taxi bestellen is zo gedaan

Er worden steeds meer maatregelingen getroffen om malafide taxi’s aan te pakken, maar tot nu is er nog geen waterdichte oplossing. Bovenstaande website geeft antwoord op veel gestelde vragen, maar ook garantie op annulering of wijzigingen. Men is 24/7 bereikbaar en rekent vaste scherpe tarieven. Met hun jarenlange ervaring zorgen ze nog altijd voor klant- en servicegerichte chauffeurs. Betalen kan je via een bankoverschrijving, creditcard, op rekening of contant doen. Ze nemen hun vak als taxibedrijf zeer serieus, wat je merkt tijdens jouw taxirit waar je ook heen reist.