Re Mixx
Image default
Woning en Tuin

Een goede nachtrust is het halve werk

Er is een Nederlands onderzoek geweest die aantoont dat een slechte nachtrust een aantoonbaar negatief effect heeft op de werking van je geheugen. Er wordt meer belangrijke informatie goed opgeslagen gedurende de dag als je goed en diep slaapt. Hier kun je zelf voor zorgen door een normaal slaapritme aan te houden. Gemiddeld genomen bestaat dit ritme bij een Nederlander uit een slaapritme tussen 23.24 uur en opstaan om 07.18 uur.

Het is echter wel zo prettig als je goed uitgerust bent en dat je verder geen lichamelijke klachten hebt gedurende de dag. Een belangrijk aandachtspunt hiervoor een goed matras. De matrassen zijn er in alle soorten en maten. Zo heb je matrassen waar je zelf de breedte en de lengte kunt aangeven, zodat deze op maat gemaakt kunnen worden. Stel je bent 192 centimeter lang en je wilt een comfortabel matras hebben, dan is het niet verstandig om een matras te nemen van 190 centimeter lang maar gaat de voorkeur waarschijnlijk eerder uit naar een matras van 200 centimeter lang. Daarentegen wilt je geliefde ook nog een draai kunnen maken tijdens het slapen dus kies je bijvoorbeeld voor een gemiddelde breedte van 140 centimeter.  Je kunt dan zoeken op een matras 140×200 of je kunt ervoor kiezen om zelf de maten samen te stellen.

Het maakt tegenwoordig ook niet meer uit of je een plat grondvlak, een lattenbodem of een boxspring hebt. De matrassen worden zo gemaakt dat ze als het ware universeel gebruikt kunnen worden. Let wel op de verschillende materialen die als inhoud worden gebruikt. Zo zijn de meest voorkomende zachtere materialen; Polyether, Latex , koudschuim of traagschuim. Maar mocht je graag wat meer stevigheid hebben in je matras kun je er altijd voor kiezen om een binnenvering te nemen. Het is niet fijn als je een lattenbodem hebt en een heel zacht matras waardoor je alsnog rugklachten kunt krijgen doordat je door het matras op je lattenbodem drukt.

Zorg voor een goed matras dan zorgt deze voor een goede nachtrust.

https://www.just-dream.nl/