Re Mixx
Image default
Vakantie

Een goede schotel voor de caravan

Met een goede schotelantenne voor caravan kan je ook tijdens je rondreis in Europa genieten van de Nederlandse televisie- en radiozenders. Dat is natuurlijk wel zo fijn als je lekker op pad bent. Veel van die schotels zijn zelfs zo makkelijk te bedienen dat je eigenlijk niet eens meer iets hoeft in te stellen om gelijk gebruik te kunnen gaan maken van je schotel. Dat is natuurlijk heel handig, want zo ben je nooit meer uren kwijt aan het inrichten van je kabel voordat je lekker kunt kijken en luisteren.

Je locatie of bestemming is wel van belang. In het westen van Europa is de ontvangst op de schotel namelijk eigenlijk altijd wel goed en daar zal je dan ook weinig moeite voor hoeven doen. Echter, wanneer je meer naar het zuiden afreist, zal je merken dat de ontvangst op de schotel daar weleens minder zou kunnen zijn. Het is dan van belang dat je ervoor zorgt dat de schotel de juiste kant opstaat zodat je zo’n optimaal mogelijk signaal kunt ontvangen. Wanneer je een automatische schotel met een automatische skew hebt, dan hoeft dit echter niet want dan zal de schotel automatisch al bijdraaien tot het beste signaal is gevonden.

De grootte van de schotel is ook belangrijk in de ontvangst. Waar het signaal sterker is, heb je een minder grote schotel nodig om het signaal te kunnen ontvangen. Bij een mindere ontvangst, heb je een grotere schotel nodig om het signaal op te kunnen vinden. In sommige landen in Zuid- en Oost-Europa krijg je het wellicht wel voor elkaar om te ontvangen met een kleine schotel maar dan zal de doorgifte van het signaal vaak verre van ideaal zijn. Dat is dus een afweging die je zelf zal moeten maken, afhankelijk van je bestemmingen en het belang gehecht aan de ontvangst.

http://www.deschotelshop.nl