Re Mixx
Image default
Geschenken

Een perfect geschenk

Hét originele geschenk: een houten horloge

Dit is dé trend in de wereld van horloges. Met een houten horloge ben je helemaal mee op gebied van eco-fashion. Wat is er leuker dan iemand zo’n geschenk te geven?

Waarom een horloge van hout?

Hout is vooral mooi, rustiek, pittig, natuurlijk. Zelfs in een dagelijks voorwerp als een horloge straalt het klasse uit. Hout is ook licht en sterk. Je zal zelden mankementen hebben aan jouw horloge. Wil je een geschenk geven aan iemand die ecologisch- én modebewust is, dan is dit horloge een echte aanrader.

Er zijn verschillende soorten horloges: in veel gevallen zijn de horloge nagenoeg volledig van hout: zowel de horlogekast, als de band. Daarnaast zijn er merken die alleen een houten kast hebben, en waarbij de band van leer is.

Hoe zit het met de prijs?

De prijs is vergelijkbaar met andere horloges: je hebt goedkopere modellen (zelfs hele goedkope import uit China) en duurdere modellen. Over het algemeen kan gesteld worden dat de kwaliteit evenredig is aan de prijs. Sommige bekende merken hebben een speciale collectie met modellen uitgevoerd in hout. Dit wil dus zeggen dat je dezelfde kwaliteit krijgt als de bij reguliere modellen.

Bij welke outfit?

Hout is en blijft rustiek, maar je kan stellen dat – net zoals bij meubelen – dit evengoed een moderne uitstraling kan hebben. Een houten horloge is dus perfect te combineren met zowel casual kleding als met heel chique kleding. Om het even wat je draagt: dit horloge zal aandacht en nieuwsgierige blikken trekken.

Ecologisch of net niet?

Tegenstanders beweren dat er voor deze nieuwe trend heel veel bomen moeten sneuvelen. Ja, dat is waar. Maar de producenten hebben zich ertoe verbonden om nieuwe bossen aan te planten. Dus mag je gerust stellen dat jij met je aankoop iets bijdraagt aan de herbebossing.

https://www.timeforest.nl