Re Mixx
Image default
Electronica en Computers

Het veilig vernietigen van uw data

Wanneer u uw oude apparaten weggooit of een nieuw leven inblaast is het natuurlijk van groot belang dat al uw gegevens en mogelijk gevoelige data van dit apparaat zijn verwijderd. Er zijn verschillende opties als het gaat om het vernietigen van uw oude data, er zijn genoeg veilige maar ook minder veilige opties. Omdat het natuurlijk van groot belang is dat u goed op de hoogte bent over het vernietigen van data voordat u hieraan begint hebben we in dit artikel de verschillende meest populaire opties voor u op een rijtje gezet.

De welbekende fabrieksinstellingen

Deze optie klinkt voor veel mensen veilig en vertrouwd. Maar hoe veilig en vertrouwd is deze optie nu eigenlijk? Met een reset naar fabrieksinstellingen zorgt u er inderdaad voor dat de data ‘weg’ is, althans u kunt de data niet meer zien. Maar dat u het niet kunt zien hoeft niet te betekenen dat het er niet meer is. Bij een reset naar fabrieksinstellingen blijven er vaak sporen van data over, onwenselijk. Mensen met veel verstand van computers zouden deze data dus terug kunnen halen en dat is een onveilig idee. Op deze manier zou uw data terecht kunnen komen in verkeerde handen. Deze optie is dus niet helemaal waterdicht en daarom niet de meest verstandige optie.

Het laten vernietigen van uw data

Er zijn veel gecertificeerde bedrijven als het gaat om de daadwerkelijke datavernietiging, neem bijvoorbeeld NEG-IT Solutions. NEG-IT Solutions maakt uw data niet alleen onzichtbaar als bij de welbekende reset naar fabrieksinstellingen, maar verzorgt een volledige en grondige datavernietiging. Deze optie is compleet waterdicht en zorgt ervoor dat uw data op geen enkele manier in verkeerde handen terecht kan komen. Niet alleen kan uw data worden vernietigd door een bedrijf, sommige organisaties kopen ook uw oude hardware op of nemen deze graag voor u mee. Zo bent u meteen van uw rommel af en kunt u weer beschikken over de ruimte die deze apparaten in beslag namen.

Het weggooien van uw oude apparaten

U kunt ervoor kiezen de apparaten gewoon’ weg te gooien. Uw data loopt op deze manier wel een groot risico. Uw oude apparaat zal uiteindelijk wel vernietigd worden, maar komt in de tussentijd nog langs ontzettend veel mensen. De data kan op deze manier terechtkomen in verkeerde handen en dit is natuurlijk niet wenselijk. Als u er toch voor kiest de oude apparaten weg te gooien is het verstandig de harde schijf te verwijderen, dit kan een hoop problemen veroorzaken en is dus een echte aanrader. 

Apparaten weggooien