Re Mixx
Image default
Bedrijven

De juist tennisuitrusting kiezen

Misschien wil je gaan tennissen, maar je weet niet waar je moet beginnen. Je zal jezelf afvragen: “Wat heb ik allemaal nodig?” en: “wat gaat dat allemaal kosten?” Antwoord op die en andere vragen lees je hier.

Tenniskleding is er voor iedereen: heren, dames, jongens en voor meisjes. Daarnaast zijn er veel merken die allemaal hun eigen kenmerken en stijl hebben. Denk aan: Adidas, Asics, K-Swiss en Sjeng sports. Niet alle, maar veel merken, zoals bijvoorbeeld Sjeng Sports, hebben zowel een zomer- als een wintercollectie. Neem dus een kijkje in de webshop van KCTennis.nl of breng de winkel een bezoek. In de winkel kan het personeel je deskundig advies kan geven. De betere jacks zijn al verkrijgbaar vanaf €59,-. 

Hoe moet ik het juiste tennisracket kopen? Een tennisracket is een belangrijk item. Zonder kun je namelijk helemaal niets. Dat is duidelijk. Dus een tennisracket moet bij je passen. Je kunt tennisrackets in de winkel proberen, maar het is wel belangrijk dat je een beetje voorkennis hebt op gebied van rackets. Tennisrackets zijn allemaal ontworpen op een soort speler. Ben je als speler een recreant? Ben je een meer gevorderde speler? Of ben je een gedreven wedstrijdspeler? Ieder type speler heeft een ander type racket nodig. De rackets hebben verschillende gripmaten. Iedereen heeft een andere gripmaat.  Wil je je eigen gripmaat meten? De gripmaat noemen we de afstand van de top van je vinger tot aan de tweede handlijn. Deze afstand in millimeters is je gripmaat.

De rackets zijn gemaakt met verschillende comfortniveaus in gedachten. Wil je gaan voor maximaal comfort, meer controle over de bal of ga je juist voor power? Niet alleen de eigenschappen van tennisrackets variëren, de prijzen doen dat ook: een robuust racket van fabrikant Balobat heb je al voor €99,-, terwijl de meer exclusievere rackets kunnen oplopen tot €230,-.