Re Mixx
Image default
Verenigingen

Nadelen aan studiekeuzeadvies

Het is een hele uitkomst dat er zoiets bestaat als een studiekeuzeadvies of een studiekeuze coach. Hoewel dit natuurlijk fantastisch is en onwerkelijk, heeft het natuurlijk ook zijn minder goede punten en kanten. Het is belangrijk om ook de nadelen te weten van een studiekeuzeadvies voordat je hieraan begint. Daarom worden hieronder de nadelen van een studiekeuzeadvies vanuit een studiekeuze adviesbureau benoemd zodat je voor jezelf de afweging kan maken of je juist wel een studiekeuzeadvies wilt of juist niet. De keuze ligt namelijk volledig in jouw handen en die keuze moet je daarom ook met je volle verstand maken. Het gaat hier namelijk wel om je toekomst en jouw studiekeuze Amsterdam. 

Het is minder grondig 

Het is belangrijk om te weten dat een studiekeuzeadvies niet super grondig is. Het is namelijk wat meer oppervlakkig en minder grondig. Er wordt namelijk aan de hand van jouw resultaten van testen een keuze gemaakt en een advies gegeven. Dit is natuurlijk best wel oppervlakkig omdat de testen niet altijd heel diepgaand zijn. Dit kan dus het proces een beetje tegenwerken waarin je als nog-niet-student terecht bent gekomen. Wees je dus ervan bewust dat je advies waarschijnlijk zeer oppervlakkig en niet grondig is wanneer je kiest voor een studiekeuzeadvies. 

Gesloten antwoorden 

Daarnaast is het belangrijk om in te gaan op de testen zelf. Vaak hebben testen zoals deze gesloten vragen met bijvoorbeeld de letters A, B, C en D. Het kan ook voorkomen dat je als reageerder aan de hand van leuk, neutraal en niet leuk verschillende vragen moet beantwoorden. Dit zorgt ervoor dat je niet je eigen mening volledig naar voren kan brengen omdat je al vooraf gemaakte antwoorden moet invullen. Dit kan leiden tot een minder concrete uitkomst en dat zou natuurlijk zonde zijn. 

Sociaal wenselijke antwoorden 

Daarnaast is het goed om in je achterhoofd te houden dat je vaak bij testen zoals dit een antwoord geeft dat sociaal verantwoordelijk is. Dit komt puur uit een binnenste gedachte dat een ander jouw mening kan lezen en kan verafschuwen. Je zult dus reageerders hebben die antwoorden geven waarvan ze denken dat de adviseurs het ermee eens zijn of er ook zo over denken terwijl dat natuurlijk helemaal niet het geval is. Wees je er dus goed van bewust dat je antwoorden kan geven bij dit soort testen die niet volledig vanuit jezelf komen omdat je onbewust een stemmetje in je hoofd hebt die wil dat je sociaal wenselijke antwoorden geeft. 

https://septemberadvies.nl/studiekeuze-amsterdam/