Re Mixx
Image default
Fotografie

Portretfotografie van mannen met baarden

In Engeland is er vandaag een baardwedstrijd geweest waar foto’s werden gemaakt van mannen met goed uitziende baarden. In totaal konden de deelnemers uit heel Europa meedoen aan 21 verschillende categorieën in de wedstrijd. Meer dan tweehonderd deelnemers deden uiteindelijk mee. De deelnemers kwamen voornamelijk uit Noorwegen, de VS en Engeland. 

Verschillende onderdelen

Een aantal van de verschillende onderdelen waren: Amish, Zeeman, Bakkebaard en Freestyle. Freestyle is bijvoorbeeld een onderdeel waarin de man compleet eigen verantwoordelijk heeft over wat die met zijn lichaamshaar doet in de competitie. Hier zie je verscheidene baarden voorbijkomen, allemaal even majestueus en even verschillend. Vaak heeft de snor van de beste mannen ook nog een bijdrage in het hele aspect. Uiteindelijk worden er van de mannen portretfoto’s gemaakt en vergeleken. 

Bijhouden van de baard

Het bijhouden van een baard kost veel tijd, zo moet je deze minimaal elke dag bijhouden. Dit gaat van scheren en trimmen tot kammen en stylen. Er kan van alles gedaan worden met een baard, maar volgend de mannen die meededen aan de wedstrijd is het niet voor iedereen weggelegd. Je moet de juiste haargroei hebben en je moet het doorzettingsvermogen en discipline hebben om het door te zetten tot de baard zo goed als perfect is.

In Nederland is het ook een bekend concept. Zo heeft Joppe Fotografie laatst een prachtige collectie foto’s van mannen met baarden online gezet. Deze collectie varieert tussen allemaal verschillende Nederlandse mannen. Hieronder wordt in drie woorden de persoon omschreven. Mooi om de diversiteit in Nederlanders te zien, maar ook de overeenkomsten tussen allemaal verschillende personen. De collectie is hier bij www.joppefotografie.nl te bekijken.