Re Mixx
Image default
Aanbiedingen

Tips om minder op je mobiel te zitten

De meesten van ons willen minder tijd doorbrengen op onze mobiele apparaten, maar het kan moeilijk zijn om die gewoonte te doorbreken. Het is gemakkelijk om urenlang op te gaan in het scrollen door sociale media feeds, het spelen van spelletjes en andere activiteiten op onze telefoons. Hier zijn enkele eenvoudige tips om je te helpen, je schermtijd te verminderen en verstandiger gebruik te maken van je mobiel.

Schakel meldingen uit

Meldingen kunnen enorm afleiden, waardoor je je moeilijk op de taak kunt concentreren. Door ze uit te zetten of je telefoon op ‘niet storen’ te zetten, kun je je beter concentreren tijdens het werk.

Verwijder social media apps

Social media apps zijn ontworpen om ons bezig te houden en terug te laten komen voor meer. Het verwijderen van deze apps van je telefoon kan je helpen de gewoonte te doorbreken en de drang te weerstaan om ze te controleren als je je verveelt of inactief bent.

Gebruik een digitale horloge

In plaats van naar je telefoon te grijpen om de tijd te controleren, gebruik je een digitaal horloge. Dit vermindert de verleiding om meldingen te controleren of andere apps op je apparaat te bezoeken. Koop ook een leuk bandje voor je digitale horloge, watchbandjes-shop verkoopt bandjes.

Stel tijdslimieten in

Als je het gevoel hebt dat je moeite hebt om te beheersen hoeveel tijd je elke dag aan je telefoon besteedt, stel dan een limiet voor jezelf en houd je daaraan. Bijvoorbeeld, zou je jezelf een doel kunnen stellen van niet meer dan 30 minuten telefoongebruik per dag. Er zijn veel apps beschikbaar die je kunnen helpen je mobiele gebruik bij te houden en te beperken. Deze apps bieden nuttige inzichten in hoeveel tijd we elke dag op onze apparaten doorbrengen, en kunnen helpen je schermtijd in toom te houden.

Stel slaapstand in

Stel je apparaat in om op bepaalde tijden in de slaapstand te gaan, zoals voor het slapen gaan of terwijl je werkt. Dit helpt om ervoor te zorgen dat je tijdens deze periodes niet wordt afgeleid door meldingen.

Digitale detox

Neem elke week een dag pauze van alle digitale apparaten. Afkoppelen van alle vormen van technologie kan helpen om stress te verminderen en angstniveaus, en geeft je de gelegenheid om je te concentreren op andere activiteiten zoals het lezen van een boek of het doorbrengen van qualitytime met familie.

https://watchbandjes-shop.nl