Re Mixx
Image default
Bedrijven

Veilig elektra aanleggen doe je zo

Vaak zijn oude huizen heel fijn om in te wonen, het enige probleem is dat oude huizen niet uit zichzelf met de tijd mee gaan. Zo is de elektra vaak slecht in oude huizen, omdat we nu veel meer gebruik maken van elektrische apparaten dan vroeger kan de elektra in oude huizen het vaak niet aan dat er zo veel apparaten zijn aangesloten.

Alles zonder stroom

Voor het aanleggen van elektra is het belangrijk dat alle stroom eraf is, maar ook echt alle stroom. Het menselijk lichaam vindt het niet fijn om 230 volt door zich heen te krijgen en dit kan leiden tot hele gevaarlijke situaties en kan uitlopen tot een dodelijk ongeval. Om te kijken of alle stroom eraf is kun je gebruik maken spanningszoeker, deze verteld of er nog spanning op zit of niet. 

Energiebedrijf

Een energiebedrijf is eigenaar van de elektriciteitsmeter en alle bedrading in je huis, blijf hier dus ook vanaf.

Groepenkast beveiligen

Het beveiligen van de groepenkast is verplicht voor huizen die zijn gebouwd na 1975, als je een huis hebt van voor die tijd is het handig een elektricien te laten komen die gaat kijken of jouw huis een aardlekschakelaar heeft. Een aardlekschakelaar beveiligt de meterkast bij een lek, de stroom wordt dan namelijk automatisch uitgeschakeld. Wanneer je huis wordt gecontroleerd en er is geen aardlekschakelaar aanwezig wordt deze gelijk aangelegd.

Gereedschap

Het aanleggen van elektra moet goed gebeuren dus moet je ook gebruik maken van goed gereedschap, goed gereedschap voor elektra is geïsoleerd gereedschap. Dit gereedschap zorgt voor veiligheid als er kortsluiting ontstaat. Zoek ook goed uit hoe het gereedschap werkt voordat je ermee aan de slag gaat.

Professional

Als je toch twijfelt of geen vertrouwen hebt in je werk is het belangrijk altijd een professional te bellen die het werk verricht of controleert. Door de hulp van een professional wordt de veiligheid verhoogd en de kans op kortsluiting verminderd.