Re Mixx
Image default
Bedrijven

Verbeter je salarisadministratie

De salarisberekening van je werknemers kan heel veel tijd in beslag nemen. Je wilt dit natuurlijk ook zo goed mogelijk uitvoeren. Het niet goed uitvoeren van de salarisrekening kan leiden tot problemen met de belastingdienst maar ook tot problemen met je werknemers. De werknemers zijn een belangrijk onderdeel van je onderneming. Het is daarom ook belangrijk om je werknemers tevreden te houden. Een salarisberekening klinkt in eerste instantie heel simpel. Maar heel simpel dat is het zeker niet. Als je er geen kennis over hebt kan het nog best eens een karwei worden. Het is heel tijdrovend om alle informatie bij elkaar te rapen om de salarisberekening goed uit te voeren. Zelfs al heb je hier alle kennis over kan het nog steeds best lastig worden.

Bij salarisverwerking komt meer bij kijken dan alleen maar het betalen van je werknemers. Hier komt namelijk heel veel administratie bij kijken. Salarisadministratie dat conform cao is uitgevoerd. Naast dat je werknemers conform cao moeten worden uitbetaald is het ook van belang dat de juiste documenten worden bewaarden. De salarisadministratie moet zorgvuldig worden uitgevoerd. Het is hierbij van belang date er bepaalde formulieren makkelijk terug te zien zijn. Zo moet er een loonstaat en loonstrook van elke werknemer worden bewaard. Hierin is verschillende informatie in terug te zien. Zo kun je makkelijk terugzien wat het loon van elke werknemer is. Daarnaast moet het loon in natura ook duidelijk worden aangegeven. Daarnaast moeten ook alle gegevens van de werknemer moeten worden genoteerd. Overigens is het belangrijk de ingehouden belasting duidelijk wordt aangegeven. Verder moet er ook een jaaropgave bij zitten.

Omdat de salarisverwerking best veel werk kost is het voor veel ondernemers heel aantrekkelijk om de salarisverwerking uit te besteden aan een loonservice. Hierbij is er een externe partij die voor de administratie bijhoudt en de ondernemer hiervan ontzorgt

http://www.cbbs.nl/