Re Mixx
Image default
Beauty en verzorging

Zo behoud je altijd een gladde huid

We hebben nou eenmaal niet allemaal zo’n huidje als de modellen die we op sociale media of in de bladen voorbij zien komen. Stiekem weten we immers ook allemaal dat dit vooral met fotoshop gerealiseerd is. Toch zijn er dingen die je kunt doen om je huid zo glad mogelijk te houden. Bij ernstige klachten kun je altijd aankloppen bij bijvoorbeeld een huidtherapie kliniek. Zo krijg jij dat perzikhuidje!

Een goede routine

Voor een gladde huid moet gewerkt worden. Dat betekent dat je je huid structureel moet verzorgen met een goede huidroutine die je tweemaal daags uitvoert. Een dergelijke routine bestaat uit reinigen, eventueel scrubben (maximaal twee keer in de week en beter niet als je een erg droge huid hebt) en hydrateren met een crème of gel. Het best is om een crème te pakken met lichte SPF, zodat je huid altijd beschermd is tegen UV-straling.

Gezond eten

Ook wat je in je mond stopt is van invloed op de gezondheid van je huid. We weten allemaal dat bepaalde producten met veel verzadigd vet, zoals chocolade en gefrituurde snacks, pukkels kunnen veroorzaken. Zorg dat je voldoende vitamines binnenkrijgt via groenten en fruit en drink vooral ook genoeg water om te zorgen dat je huid goed gehydrateerd blijft.

Voldoende slaap

Naast gezonde voeding is het ook cruciaal dat je voldoende slaapt. Probeer die acht uur per nacht echt aan te tikken. Slaap is cruciaal om herstelprocessen in je huid op gang te laten komen, waar je huid overdag te druk voor is. De nacht is het perfecte moment voor mensen met een droge huid om een wat extra vette crème op te smeren. Als je slaapt heeft deze crème immers tijd zat om in te trekken.

De juiste hulp

We worden nou eenmaal niet allemaal met hele gelukkige genen geboren. Het kan zijn dat jij ondanks een goede skincare-routine, gezond eten en voldoende slaap alsnog bepaalde klachten blijft ervaren rondom jouw huid. Gelukkig kan een goede huidtherapeut jouw helpen met veel verschillende klachten. Of je nou last hebt van eczeem, acne of ouderdomsvlekjes. Geen zorgen! Een echte professional kan bijna altijd wel een oplossing bieden.