Re Mixx
Image default
Woning en Tuin

Zwarte deurklink – eenmaal aan de deur, wil je niet meer anders

Misschien verleent het je woonruimtes een zekere deftigheid. Of vond je ze zo mooi staan bij vrienden dat je ze zelf ook wilt: deurklinken en dan helemaal zwart. Het is een hype. Je bent niet de enige die de oude deurkrukken graag vervangt voor dat stemmige, sterke maar ook chique van zwart. De zwarte deurklink is mode geworden. Wellicht komt het door de opkomende industriële stijl? Of door de stijl van het minimalisme? In elk geval ervaren veel mensen dat zwart eigenlijk bij alle stijlen heel mooi uitkomt. Heb je nog oude aluminium of zelfs kunststof krukken in je deuren hangen? Dan zul je zien dat na vervanging je ruimtes ineens heel wat smaakvoller ogen. It’s all in the eye.

Een zwarte deurklink is accent verhogend

Toegegeven, aan zwart moet je even wennen. Het is nogal een sterke kleur. In feite is het niet eens een kleur maar het domineert behoorlijk. Zeker als je een wand van je kamer zwart gaat pimpen. Dat is wel heel bepalend. Alleen heb je met een zwarte deurklink natuurlijk een veel subtieler effect. Ook al zou je al je deur- en raambeslag in zwart willen uitvoeren, dan nog zijn het slechts details in je ruimte. En dan werkt zwart juist heel mooi. En sfeer verhogend. Je kunt zelfs zo ver gaan dat je ook je deurstoppers in zwart uitvoert.

Kies je eigen stijl

Er is online een behoorlijk aanbod van zwarte klinken. Die komen in tal van vormen en maten. Je hebt echt hoekige en mooi gebogen exemplaren. Of een zwarte deurklink met een golfslag. Sommige deurkrukken verwijzen naar beroemde kunststijlen uit het verleden zoals het Duitse Bauhaus of de Franse art deco. Neem de tijd om te vergelijken want je gaat heel veel jaren tegen je keuze aankijken! Nieuwe kwaliteitsklinken gaan erg lang mee. 

De klik tussen de industriële stijl en de zwarte deurklink

Heb je nu een min of meer industriële stijl in huis? Dan vraagt die gewoon om zwarte deurkrukken. Zwarte deurklinken benadrukken bij deze woonstijl de ietwat ingetogen sfeer van een interieur dat bepaald wordt door allerlei metalen objecten en artefacts. Nu zijn legergroen, bruin en grijs ook gewaardeerde kleuren in de industriële stijl. Kleine zaken zoals raam- en deurbeslag in zwart houden naast die kleuren, betekent dat je er een accent waarde aan geeft. Komt heerlijk koel en stoer over.

Zwart bakeliet

Je leest het: de zwarte deurklink is niet voor niets zo populair. Woon je in een jaren dertig woning? Dan past zwart bakeliet prachtig bij je huis. Dit ‘eerste’ plastic is weer nieuw te koop als retrostijl. Maar ook minimalistische interieurs ogen fraai als je kiest voor matte, inktzwarte deurklinken die als een enkele rechte lijn zijn ontworpen. En het onderhoud van je deurklinken? Heel eenvoudig, een keer per week afnemen met een zachte en vochtige doek. Maar houd wel het volgende voor ogen:

  • Geen agressieve reinigingsmiddelen gebruiken;

  • Geen contact met schuurmiddelen;

  • Ga bij het schilderen van de deur: eerst alle beslag eraf schroeven.

Kies jouw nieuwe deurklink op Deoudedeurklink.nl.