Re Mixx
Image default
Woning en Tuin

Last van dak lekkages? Dit kan zorgen voor schimmelvorming!

Een lekkage kan bij iedereen wel eens voorkomen. Na een zware storm is er bijvoorbeeld een beschadiging aan het dak opgetreden waardoor het water naar binnen kan lopen. Heel vervelend natuurlijk en al helemaal wanneer je niet direct door hebt dat dit probleem speelt. Een lekkage kan namelijk schade aan de woning veroorzaken, maar het kan ook zo zijn dat er schimmelvorming is door een lekkage. In deze tekst gaan we je uitleggen hoe schimmel ontstaat, waarom schimmel nadelig voor de gezondheid is en wat je het beste kunt doen wanneer er schimmel op zolder aanwezig is.

Schimmel door lekkages

Vocht is een van de meest voorkomende oorzaken van schimmel. Een schimmel heeft namelijk vocht nodig om te kunnen groeien. Bij een lekkage is het natuurlijk zo dat er vocht binnen in de woning komt. Het vocht kan komen uit het dak wanneer er bijvoorbeeld een lek aan het dak ontstaat door verschillende omstandigheden. Het kan ook zijn dat het lek in een van de leidingen in de muur ontstaat. Ook dan komt er vocht vrij. De plek van de schimmel geeft vaak aan waar het vocht vandaan komt. Is er bijvoorbeeld vocht op de muur ergens in het midden dan is dit waarschijnlijk door de leidingen en mocht het zo zijn dat er vocht bovenaan de muur zit of op het plafond dan komt dit door een lekkage aan het dak. Een schimmel ziet er niet alleen heel vies uit, maar kan ook nadelig zijn voor de gezondheid.

Schimmel en gezondheid

Schimmel op zolder heeft namelijk verschillende nadelige gevolgen voor de gezondheid. Hoestbuien en benauwdheidsklachten zijn veel voorkomend wanneer er een schimmel in huis is. Dit komt door de sporen van de schimmels die los raakt en in de luchtwegen terecht komt. Er zijn daarnaast ook verschillende schimmels welke kunnen zorgen voor irritaties aan de huid. Ook dan komen de sporen van de schimmels los en deze veroorzaken dus de problemen op de huid. Naast problemen aan de gezondheid kunnen de schimmels ook problemen veroorzaken aan het huis zelf. De oppervlakten waar de schimmels zich bevinden kunnen kapot gaan door de schimmels. Kortom, schimmels wil je dus zo snel mogelijk uit huis weg hebben. Toch wordt het afgeraden om dit zelf te doen.

Schimmel

Schimmel laten verwijderen door een schimmel bestrijdingsbedrijf

Schimmels verwijderen kan er namelijk voor zorgen dat de schimmels losraken. Hierdoor kunnen juist de problemen ontstaan en daarnaast kunnen de schimmels zich hierdoor ook sneller verspreiden. Je wilt dan een professional hebben die het verwijdert omdat deze weet wat hij moet doen om de kans op meer schimmel te voorkomen. Een schimmel bestrijdingsbedrijf is de ideale professional om in te schakelen bij schimmels. Het bedrijf heeft namelijk verschillend materiaal om de schimmel veilig en verantwoord te verwijderen. Het bedrijf rekent meestal een vast bedrag per vierkante meter waar de schimmel zich bevindt. Op die manier is het transparant wat je betaalt voor het verwijderen en kun je dit van te voren al inschatten. Kortom, zijn er schimmels in huis dan is het handig om zo snel mogelijk aan de bel te trekken. Het schimmel bestrijdingsbedrijf zorgt ervoor dat de schimmel op een vakkundige manier verwijdert wordt zonder risico voor de gezondheid.