Re Mixx
Image default
Gezondheid

Hoe de geest invloed heeft op je oorsuizen door stress.

Als je last hebt van oorsuizen dan wil je het onderstaande stukje wel even lezen. Nick de Waard helpt je graag verder. Lees ook meer in zijn artikel over oorsuizen.

Hoe heeft je mind (geest) invloed op je oorsuizen?

Allereerst, wat is een rommelige geest? Een rommelige of rommelige geest is vaak in een staat van vechten of vluchten. Het is een aanzienlijk deel van de dag gestrest. Het kan negatieve gedachtepatronen, snelle gedachten, repetitieve gedachten, slaapproblemen en algemene zorgen over het leven, de toekomst of het verleden ervaren.

Mensen met een rommelige geest voelen zich vaak verstrooid en in extreme gevallen is het moeilijk voor hen om belangrijke dingen te onthouden of zelfs maar helder te denken. Al deze rotzooi is over het algemeen het bijproduct van ons hectische leven, want laten we eerlijk zijn: tussen familie, Facebook, werk, gezondheid en het nieuws heb je waarschijnlijk veel aan je hoofd.

Sommige mensen hebben geleerd om met al deze drukte met minder rommel om te gaan dan anderen. Het is een verworven vaardigheid die ze hebben kunnen beheersen of waar ze zelfs van kunnen gedijen. Maar voor anderen is het een worsteling om met de rommel om te gaan. Elke dag biedt een nieuwe uitdaging en een nieuwe reden om gestrest te zijn.

Helaas kan al deze stress een behoorlijke fysieke tol eisen van iemands lichaam. De aandoeningen die het vaakst worden geassocieerd met verhoogde stressniveaus zijn zweren en hoge bloeddruk, waarvan de laatste rechtstreeks verband houdt met tinnitussymptomen. Daarom vertonen mensen die last hebben van hoge bloeddruk of grote hoeveelheden cafeïne of alcohol consumeren vaak tekenen van tinnitus en gehoorverlies, aangezien deze factoren de bloedvaten in het binnenoor aantasten.

Ook kunnen verhoogde stressniveaus leiden tot overmatige adrenalineproductie, het hormoon dat verantwoordelijk is voor het opwinden van dingen als je moet vechten of weglopen voor gevaar. Adrenaline kan echter grote schade aanrichten aan je lichaam als je chronisch last hebt van stress, omdat je jezelf nooit de rust gunt die je nodig hebt van al die adrenaline. Adrenaline vermindert onder andere de bloedtoevoer naar je binnenoor. Het binnenoor is een zeer delicaat onderdeel van de machine en het heeft een constante toevoer van zuurstof nodig om te kunnen functioneren. Als je die zuurstof afsnijdt, beginnen de binnenoorcellen af ​​te sterven.

Als deze cellen eenmaal afsterven, kunnen ze niet meer teruggroeien. Permanent gehoorverlies en tinnitus kunnen het gevolg zijn. Bovendien zal tinnitus tijdens een staat van stress erger lijken omdat je je hyperbewust bent van je omgeving als je gestrest bent.

https://nickdewaard.nl/oorsuizen-door-stress/