Re Mixx
Image default
Gezondheid

Cholesterol, hoe zit het nou precies?

Een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol gehalte. Het komt vaak voor bij mensen die al wat op leeftijd zijn of bij mensen die last hebben van diabetes type 2. Natuurlijk zijn er ook nog enkele andere oorzaken voor een verhoogd cholesterol gehalte. Cholesterol is een onderdeel dat noodzakelijk is van het celmembraan, hormonen en gal. Daarnaast is het een bouwstof voor sommige hormonen en het zenuwstelsel. Door het bloed wordt cholesterol vervoerd door het aan eiwitten te binden. De verbindingen tussen eiwitten en cholesterol heten lipoproteïnen.

Deze proteïnen zijn weer onder te verdelen in 2 verschillende soorten. Een HDL, hoge dichtheid lipoproteïnen, is een goede soort . Het slechte cholesterol wordt hierdoor uit het bloed weg gevoerd en afgevoerd naar de lever. Vervolgens wordt de ongunstige cholesterol afgebroken. HDL beschermt het lichaam tegen hart- en vaatziekten. Daarnaast heb je ook nog de slechte soort van proteïnen en deze worden LDL, lage dichtheid Lipoproteïne genoemd. Deze vervoert cholesterol vanuit de lever naar de rest van het lichaam. De verbindingen zouden zich vast kunnen zetten in de binnenwand van bloedvaten. De beschadigingen, die ontstaan uit roken, verhoogde bloeddruk of ouderdom, zijn de plekken waar ze blijven plakken. Dit zorgt uiteindelijk voor slagaderverkalking.

Gelukkig zijn er wel enkele cholesterolverlagende producten die ervoor zorgen dat de cholesterol omlaag gaat en dat de toevoer van de LDL lager wordt. Daarnaast kun je natuurlijke bloeddrukverlagende middelen gebruiken om ervoor te zorgen dat je bloeddruk omlaag gaat en als je bloeddruk daalt dan zal dat ook nog eens positieve effecten hebben op je cholesterol gehalte. Wat uiteindelijk ervoor zorgt dat je cholesterol op een normaal niveau zal komen. Als je er mee begint zul je niet per direct verschil merken, maar op de lange termijnen zul je het wel degelijk merken. Natuurlijk kun je ook naar de dokter voor medicijnen.

http://www.oligo-pharma.nl