Re Mixx
Image default
Gezondheid

Waarom is golfen zo gezond?

Sporten en beweging is essentieel voor de gezondheid en houdt de mens fit. Daarbij hoort natuurlijk ook gezonde voeding, maar daar gaan we het nu niet over hebben. Volgens het voedingscentrum moet en volwassen persoon minstens honderdvijftig minuten per week matig tot zwaar intensief sporten. Dit ook het liefst of over meerdere dagen verdeeld of meerdere dagen. Deze bewegingsnorm is iets waar elk persoon wel probeert op te letten, maar bij lange na niet wordt gehanteerd. Zonde! Nu is golfen misschien wel de perfecte sport om aan de bewegingsnorm te voldoen, waarom? Dit leggen we je verder in dit artikel uit. Hier wordt namelijk uitgelegd waarom golfen zo gezond is en waarom dit voor elke leeftijdsgroep te beoefenen is.

Genoeg beweging met golfen

Het gezondste van golfen is dat je eigenlijk veel stappen zet zonder dat je het zelf merkt. Op de holes zelf zal je een aardige afstand moeten lopen, maar ook tussen de holes. Er wordt gezegd dat dat je wel acht kilometer kan lopen als je achttien holes doet. Dit zal ook een stuk meer dan tienduizend stappen zijn. Veel mensen proberen elke dag tienduizend stappen te zetten en dit krijg je al voor mekaar als je een lekker potje gaat golfen. Daarbij wordt ook gezegd dat het met een trolley lopen van negen holes al meer dan zevenhonderd calorieën verbrand. Dit betekent dus dat je met achttien holes wel boven de vijftienhonderd calorieën kan verbranden. Zonder te merken loop je dus veel en je verbrand veel calorieën, ideaal toch!

Let wel op dat je bij het lopen goede golf schoenen aan doet, want het vele lopen kan ook voor bepaalde klachten zorgen aan de gezondheid. Je wilt natuurlijk wel pijnvrij de baan over kunnen lopen. Er zijn hele mooie golf schoenen te krijgen online die voor iedereen te dragen zijn. De tip is wel om te kiezen voor noppen onder de schoen en niet voor spikes. Spikes zijn weer wat zwaarder en daar zit je misschien niet op te wachten.

Naast het vele lopen moet je een bal ook slaan en dat is ook beweging. Een goede slag komt eigenlijk vanuit het hele lichaam. Je gebruikt het hele lichaam om zo goed mogelijk een bal te slaan. Je moet namelijk de kracht hebben van het bovenlichaam, de balans van het onderlichaam en de flexibiliteit van het hele lichaam.

Bevorderend voor de mentale gezondheid

Golf is naast de vele beweging ook goed voor de mentale gezondheid. Zo zorgt golf voor meer sociale contacten en daar heeft ieder mens behoefte aan. Lekker met een vriend, kennis of andere persoon over de golfbaan lopen een balletje slaan en ondertussen een beetje bijpraten.

Verder helpt golfen ook bij het concentratievermogen en het strategisch denken. Dit zijn mooie eigenschappen die je ontwikkeld bij het golfen. Concentratie heb je namelijk nodig bij het slaan van de bal en strategisch denken heeft te maken waar je precies de bal wilt slaan, hoe je de bal moet slaan en hoe bijvoorbeeld de omstandigheden zijn en dat analyseren.

Tot slot zorgt golfen ook voor ontspanning en rust in het hoofd. Lekker buiten een balletje slaan en niet hoeven na te denken over alle problemen is zeer gezond en dus goed voor de mentale gezondheid.